Niebo o północy

The Midnight Sky
2020
4,9 32 tys. ocen
4,9 10 1 32183
4,2 23 krytyków
Niebo o północy
powrót do forum filmu Niebo o północy

Film dla płaskoziemców - to mniej więcej poziom wiedzy o realiach kosmosu autorów oraz grupy odbiorców. Kosmicznie nudny, i kosmiczna ilość braku realizmu. Absolutnie przewidywalne "katastrofy" i "wypadki" budzące jedynie śmiech. Oglądając, w niektórych scenach przewidywaliśmy co się wydarzy i odliczaliśmy za ile sekund.

Porażka. Nadaje się tylko jako pastisz z SiFi. Znowu dowód na to, że Netflix to DNO.

Doppler99

Proszę o kilka szczegółów ... w którym momencie tego "kosmicznie nudnego" filmu mam się śmiać. To po pierwsze, a po drugie to film jest do bani bo Netfix to DNO, czy może Netfix to DNO bo film jest do bani. Z góry przepraszam, że tak skomplikowałem i mogę się stać przez to powodem zagotowania mózgu, szczególnie takiego, który do perfekcji przyswoił wiedzę o realiach kosmosu.

z_f_gasowski

Nie ma szans na odnalezienie nowego księżyca Jowisza, który byłby na tyle duży by przypominać kulę i jakkolwiek nadawać się do zamieszkania. Asteroidy które uderzyły w statek miałyby większą prędkość względną i byłyby mniejsze i bardziej rozproszone. Słupy dymu unoszącego się z Ziemi były na oko wysokie na kilkaset kilometrów, nie podano żadnego racjonalnego wytłumaczenia takiego stanu rzeczy. Manewry wahadłowca bardziej przypominają zachowanie samolotu, niż promu kosmicznego.