Niekończąca się opowieść

Die Unendliche Geschichte
1984
7,3 76 tys. ocen
7,3 10 1 75992
7,1 20 krytyków
Niekończąca się opowieść
powrót do forum filmu Niekończąca się opowieść

Niestety :(

ocenił(a) film na 8

Podjąłem ryzyko. Włączyłem go dziś, po latach na telewizyjnej dwójce. Nie wytrzymałem do końca. To co w dzieciństwie było dla mnie prawdziwą magią, dziś jest jedynie śmieszne. Po raz kolejny sprawdza się teza, że nie ma sensu przypominać sobie po latach takich filmów, bo nigdy nie wywołają już u nas takiego wrażenia. Ocena 9 zmniejsza się do 8, choć gdyby nie sentyment to byłoby chyba nawet 6...
:(

_wojti_

ja dzisiaj przypadkowo trafilam na tvp2 nie znajdujac nic lepszego w telewizji.. i jakie bylo moje zaskoczenie kiedy uslyszalam znajoma piosenke..oczywiscie jak zwykle sie nie zawiodlam na tym filmie.. mimo iz widzialam go wiele razy za kazdym razem powoduje u mnie takie samo wzruszenie jak wtedy kiedy mialam 9 lat i widzialam go po raz pierwszy... mimo ze teraz mam 20 lat na karku to nadal bardzo chetnie powracam do Fantazji i za kazdym razem czuje sxie znowu jak 9letnia dziewczynka... film uwazam juz za klasyke..

ocenił(a) film na 8
_wojti_

Rozumiem, ja też oceniłem film ze względu na magię i wspaniale spędzone chwile z filmem. Ale dzisiaj? Dzisiaj nie jest już to samo ani dla nas ani dla dzieciaków. Pokazałem go dzieciakom z sąsiedztwa ( 7 i 11 lat) i powiedziały po obejrzeniu, że film jest głupi i brzydko wygląda. Więc spytałem, jakie filmy im się podobają... Powiedziały, że Harry Potter, mogą go oglądać w kółko. Tak to już jest, ja oceniłem także film na 8, głównie przez sentyment i nie zmienię oceny. :) pozdr

ocenił(a) film na 7
bbksk

Też oglądałam dzisiaj Niekończącą się opowieść i niestety nie jest już taka sama jak kiedyś. Chociaż wspominam ją z sentymentem i miałam nawet kota Falcora xD Ode mnie 8, za całokształt :)

ocenił(a) film na 8
_wojti_

A ja się znowu pobeczałam. 18 lat na karku i nadal niepoważna ;p ;p ;p

szuwarcia

Ja też się popłakałem i się nie wstydzę :p
Ulubiony film z dzieciństwa, a piosenka to już w ogóle.
Ta sama magia chociaż mam już 19 lat :(

ocenił(a) film na 8
maciejejs

jak konik się topił? ;>

szuwarcia

Dokładnie :>
ach te wspomnienia - ciągle żyją gdzieś tam głęboko :)

_wojti_

film jest świetny
nie należy go oceniać porównując do współczesnych produkcji
w tamtych latach nie było taki efektów jak teraz i jak na tamte czasy film jest rewelacyjny, o wiele lepszy niż większość współczesnych pseudo baśni

śmiać się z tego filmu to tak jakby śmiać się obecnie ze sceny w Terminatorze, gdy ten wyjmuje sobie oko, żenada patrząc na dzisiejsze możliwości tworzenia efektów specjalnych, a jednak film to klasyk i raczej niewielu ludzi, którzy oglądali go xxx lat temu obecnie uzna go za śmieszny