Niekończąca się opowieść

Die Unendliche Geschichte
1984
7,3 76 tys. ocen
7,3 10 1 75992
7,1 20 krytyków
Niekończąca się opowieść
powrót do forum filmu Niekończąca się opowieść

Co to wogóle jest?Jakaś cienizna.Film do bani ,nawet jako Fantasy gdzie mu do Conana czy Excalibura.A juz o muzyce nie wspomne praktycznie sama pieporzona elektronika.

Dla fanów Fntasy omijac z daleka ,nawet splunąc na niego sie nie opłaca.

ocenił(a) film na 8
Karatos

Po pierwsze to nie jest Fantasy przeznaczone dla dorosłych ludzi tylko baśń filmowa .
A po drugie gdzie w oprawie muzycznej tego filmu widzisz elektronikę.

ocenił(a) film na 9
Karatos

Marna prowokacja,idz oglądać Power Ranger's i Transformers'ów ;/

mendey

marna prowokacja to malo powiedziane - do jakiejkolwiek prowokacji przydalby sie chociazby nedzny argument, nie zauwazylem tu takiego

ocenił(a) film na 10
Karatos

Conan i Excalibur ofszem dobre filmy,ale zupełnie z innej beczki niż Niekończąca się opowieść.Film widziałem jakieś 20 lat temu,dochodzę 40 i z przyjemnością oglądam kolejny raz.

Karatos

chłopaka pewnie nawet na świecie nie było, jak się ten film pojawił, dlatego trzeba mu wybaczyć :)

eremziom

eremzion, co racja to racja.
z pierwszą częścią Twojego zdania się zgodzę, z drugą nie.
jeśli to prowokacja to tak samo źle świadczy o szarej masie autora tematu, jakby to pisał na poważnie.
a osobom które mają jeszcze wątpliwości co do genialnej muzyki idealnie dopasowanej do magicznej tematyki filmu polecam link:
http://www.youtube.com/watch?v=Ycm9bKkXgmc
UWAGA: to miód dla uszu - można się uzależnic :-)

ocenił(a) film na 9
Karatos

Xanos czy jak ci tam - sam żeś jest "pieporzony" cokolwiek to znaczy. Dla ludzi urodzonych na początku lat 80 ten film jest kultowy i tyle.
Niedawno oglądałem Niekończącą się opowieść pierwszy raz od dobrych 15 latach i magia tego filmu nadal działa.

ocenił(a) film na 8
Heatseeker

Ja urodziłem się na początku lat 90 (jestem człowiekiem) i wg mnie ten film jest wspaniały ;) Muzyka - genialna, trzeba być kompletnym ignorantem i fanem jakiegoś śmieciowego rapu czy disco, żeby nie docenić piękna tych kompozycji (nie mówię o dobrym rapie i dobrym disco[paradoks] tylko o śmieciowym rapie i śmieciowym disco).

Karatos

Ja również urodziłam się na początku lat 90tych i uważam ten film za jedną z najpiękniejszych baśni, jakie kiedykolwiek powstały :) W tym filmie wszystko jest magiczne. Ach, słodkie czasy dzieciństwa... ;D

użytkownik usunięty
Karatos

dokładnie tak, jakiś marny szczeniak próbuje zabłysnąć eh szkoda słów!
ŻENADA

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie to najbardziej magiczny film fantasy jaki widziałem. Nawet Władca Pierścieni nie jest w stanie mu dorównać!

lew890

Nie no WP to co innego. Ale film jest super i naprawdę warto go obejrzeć. Chociaż serial według mnie lepszy.

ocenił(a) film na 9
Karatos

no pewnie że sie mu nie podoba dla dzieciaków takich do lat 13 ten film to kompletny gniot i w sumie się im nie dziwie biorąc pod uwagę to co teraz się ogląda. Jak dla mnie i zapewne wielu innych osób które ten film oglądały w dzieciństwie jest to powrót do przeszłości łezka się w oku kręci a klimatu i świetnego nastroju nie da się zastąpić efektami i to jest chyba najpiękniejsze w tym filmie:)

styker

Zgadzam się w zupełności z tobą!

ocenił(a) film na 9
Karatos

wiesz jak czytam takie teksty to strasznie mi sie zal robi takich ludzi jak ty niewiem jak u innych ale na mnie kiedy bylem malym chlopcem ta historia zrobila ogromne wrazenie jest to swietne fantasy a porównywanie tego do conana jest beznadziejne to tak jak byc porównywal terminatora do pinokia ,

szczuplax

Tak to jest dobre porównanie! Sama bym lepszego nie wymysliła!

ocenił(a) film na 8
Karatos

Ten film jest z 1984 roku
W Polsce był pokazywany bodajże w 1988.
To był wtedy hit.

ocenił(a) film na 10
giovanni50

nie karmcie trolla to jest dziecko neo

Karatos

Conan faktycznie jest "dobrym" filmem...

Karatos

Widze ze samo znawcy się znalezli.Znam sie na gatunku fantasy w kinie.I wiem że ten film jest po prostu gniotem.Poptarcie choćby na Willow który jest o generaacje lepszy.

ocenił(a) film na 8
Karatos

Siedz cicho trollu

Karatos

Mów co chcesz, noobie (o, przepraszam!) Sam jesteś gniotem i to niewyobrażalnie wielkim. Film w 1984r. był hitem na całym świecie, ale jak Ci nie pasuje, to wracaj do Power Rangers (w końcu to też fantastyka ;))

ocenił(a) film na 8
Thaladiere

Blablabla
Power Rangers też mi nie pasuje

giovanni50

no to wracaj do metina, mendo, a nie wypowiadasz się na temat filmu, który powstał wtedy kiedy Cię jeszcze na świecie nie było.

ocenił(a) film na 8
Thaladiere

Mam 31 lat
I co głupio ci teraz?

Karatos

Jak to się dzieje, że takie beznadziejne tematy mają tak wiele odpowiedzi.
Teraz sam najchętniej zachowałbym się jak troll i popodbijał inne tematy tak by ten spadł na sam dół.

Karatos

Ja sama urodziłam się 96 a film pierwszy raz obejrzałam 4 lata temu, był wspaniały i do dziś mi się BARDZO podoba :)

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
Karatos

Ja miałem 9 czy 10 lat jak byłem na tym filmie w kinie i byłem pod ogromnym wrażeniem. Teraz nadal uważam film za świetny, a komentarze takie jak Karatosa świadczą jedynie o nim samym (pokaż co piszesz, a powiem ci kim jesteś). Dzisiaj mam zamiar obejrzeć go właśnie z 10 letnim juniorem, żeby odciążyć trochę jego głowę od gwiazdy śmierci ;o)

ocenił(a) film na 10
Karatos

Niszczysz tymi słowami najlepszy film z mojego dzieciństwa :( Idź precz szatanie!! :P

Zdecydowanie polecam!

ocenił(a) film na 8
Karatos

Kratos trollu siło nieczysta

ocenił(a) film na 10
giovanni50

no no siła nieczysta

Karatos

Karatos, wiesz co to kino familijne? Chyba nie, bo skoro porównujesz ten film do Conana... To trochę dwie inne półki.

ocenił(a) film na 8
ptoki

karatos to nedzny troll,szeroko znany na filmwebie,nie karmcie go,niech z głodu zdechnie...

ocenił(a) film na 8
qoniu85

sprawdzcie jak filmy ocenia,ToyStory to dla niego arcydzieło,a Django dał 5

ocenił(a) film na 8
qoniu85

Chyba dorwał się do kompa w psychiatryku