PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142795
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Niestety - Prometeusz okazał się niewypałem, więc może ten film przywróci mi wiarę w SF?

ElRio

Nie wiem, czy coś jest w stanie obecnie podnieść kategorię sci fi do odpowiedniego poziomu. Wciąż się zastanawiam... mają takie możliwości teraz ( komputery, grafika 3d, photoshop ), multum dobrych książek sci fi ( więc można próbować z nich stworzyć dobry film jak np Raport Mniejszości, lub tworzyć nowe dzieła filmowe scenariusze sci fi - w końcu ten gatunek nie raczkuje, ma już swoje lata! ), a twórcy wciąż tworzą jakieś finansowe crapy... Nie wiem na czym to polega. Jeśli się chce oglądnąć dobry film sci fi, wciąż trzeba wracać do filmów z przed minimum 20 lat, a szkoda. Ze względu na niezaspokojenie mnie w kwestii filmów sci fi - czekam na każdy z zapartym tchem. Nie inaczej jest z Niepamięcią. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
ElRio

też czekam na ten film. Ale nie rozumiem dlaczego jesteś zawiedziony dzisiejszymi filmami S-F... Jak dla mnie to dobre produkcje i nie inaczej jest z Prometeuszem, który po wielu nieprzychylnych recenzjach moich znajomych, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył! Wysoki poziom!

ocenił(a) film na 7
ElRio

bo s-f jako gatunek jest trudne, a dobre s-f jest dla waskiego grona ,zatem kasa sie nie bedzie zgadzac. Inna sprawa, ze gatunek przezywa regres od jakiegos czasu.

ElRio

http://www.gateway-mag.pl/index2.php?IdArtykul=45

Prometeusz to nie jest zły film. Polecam przeczytać!

ElRio

Prometeusz świetny film, efekty rewelacja szczególnie widoki ziemi i kosmos. geneza obcego - całkiem niezły pomysł. oczywiście obcemu do pięt nie dorasta , ale uważam jeden z lepszych filmów sf ostatniego czasu

anitasobania

Dobrze powiedziane, mam takie same odczucia.

ocenił(a) film na 6
Moondog

ja też ;)

ocenił(a) film na 7
aronn

a ja nie ;)

ElRio

polecam racjonalistyczne SF, bez czarów marów (nie znoszę fantasy- no ostatecznie gra o tron). poza składną historią - a przynajmniej jakoś trzymająca się realiów - jest jeszcze parę niespodzianek : http://www.filmweb.pl/film/Pandorum-2009-478458

KryMak

ooo tak, bardzo dobre polecenie. Również dokładam się do polecenia filmu Pandorum! :) Bardzo dobry sci fi survival horror. Jeśli ktoś grał w Dead Space, spodoba mu się ten film ;) No i to zakończenie! :)) Tak, myślę, że można powiedzieć, że to jeden z dobrych sci-fi ostatnich lat !