JEŚLI SZUKASZ WARTKIEJ AKCJI TO JEJ TU NIE ZNAJDZIESZ.
POD ŻADNYM POZOREM NIE OGLĄDAJ TRAILERA bo zdradza całą fabułę.
Widzę wiele pozytywnych opinii na temat tego filmu ale jest też kilka negatywnych. Więc
postaram się w opisać moje wrażenia. Wydaje mi się że są w miare obiektywne bo poszedłem
na ten film z wielkim entuzjazmem. Uwielbiam filmy scifi wiec jestem ciągle głodny dobrze
zrobionych filmów z tego gatunku.
Zanim pójdziesz na ten film musisz być świadomy/ma że ten film jest powolny... większość
osób w kinie przysypiała bo co chwile słyszałem ziewanie... mnie też się to zdarzyło kilka razy.
Trailer filmu zdradza praktycznie całą fabułę... więc poszedłem do kina praktycznie wiedząc o
co chodzi. Myślałem że film pokaże coś więcej... ale nie pokazał. Zanim fabuła dogoniła to co
przedstawia już trailer to minęła pierwsza godzina... masakra. Dopiero pod koniec filmu coś
zaczęło się dziać.
Wbrew temu co mówią ludzie w innych tematach na temat wielu niespodzianek jakie niesie
fabuła to tak naprawdę niespodzianka jest tylko jedna, gdy wlatuje w strefę skażenia...
wszystko inne było albo w tailerze albo w innych znanych filmach tego gatunku.
Zakończenie ściągnięte praktycznie w całości z innego bardzo znanego filmu, nie powiem
którego żeby nie spojlerować.
Podsumowując. Pomysł był niezły ale wykonanie zbyt nudne. ALE jest to ŚWIETNY FILM do
obejrzenia w zaciszu domowym na dużym ekranie i filmem w jakości HD. Ot taki film scifi na
wieczór do snu...
Kolega ma rację, trailer zepsuł całą zabawę, to pierwsza rzecz nieprzemyślana w tym filmie. Sam brak akcji mi osobiście nie przeszkadzał, natomiast bardzo drażniła mnie ckliwość i momentami patetyczność, która była wrzucona na siłę, tak jak niektóre "żarty". W momencie, gdy zobaczyłem amerykańską flagę wiedziałem, że niczego więcej po filmie nie mogę się już spodziewać. Z kolei, to co miało mnie zaskoczyć - czyli przekroczenie "granicy", przypomniało mi - UWAGA SPOILER - tylko motyw z Moon (http://www.filmweb.pl/film/Moon-2009-473111) i poczułem się zawiedziony.
Film da się obejrzeć, mało jest sci-fi w kinach, więc nie ma miejsca na wybrzydzanie, ale fabularnie ten film jest bardzo słaby. Nawet trailer został nieprzemyślany...
Rozumiem Cię:) Ale trailer to jedyna rzecz, która bezpośrednio pokazuje klimat filmu, trailer ma mnie przekonać żeby iść do kina na dany film. Staram się nie iść w ciemno, więc nigdy ich nie unikam:)
Niestety widziałem trailer i od razu mnie to uderzyło .Jeden z fajniejszych zwrotów od razu pokazany jak na tacy .Idę i tak dziś zobaczyć co w trawie piszczy.Brakuje mi dobrego kina fantastyczno naukowego .