PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142797
5,8 35 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć
ocenił(a) film na 8
DonaldTusk_1957

A jakiego filmu się spodziewałeś ?

xrayPL

Moje oczekiwania były małe , film bardzo mnie zawiódł , czy ktoś jeszcze kiedyś wyprodukuje świetny film s-f ? Coś co mogło dorównać
,,Star Wars'' ? [pod względem zaprezentowania jakiejś głebszej ideologii ]

ocenił(a) film na 8
DonaldTusk_1957

Widzisz dla mnie Star Wars to bajka, totalna bajka, podobnie jak Star Terk choć już bardziej byłbym za ST. Widać zatem, iż fani S-F dzielą się też na dwa odmienne rodzaje :)

xrayPL

Bo SW to jednak taka bajeczka :) ale trzeba czasami pofantazjować , ,,Star Trek '' nie znoszę :( nie rozumiem tego ''fenomenu'' no moze nie takiego jak w SW ale jakiś tam był zachwyt ] .
Pozdrawiam .

ocenił(a) film na 9
DonaldTusk_1957

Bo Star Wars to space opera fantasy, a nie sci-fi, ot w tym tkwi sedno sprawy :P

ocenił(a) film na 10
DonaldTusk_1957

A ja sie pytam dlaczego powstało PO?pewnie z tego samego powotu co film dla pieniędzy>panie donaldzie takie pytanie na forum naprawdę nie wypada

wildecard

Mój drogi ! Wszystko teraz się robi dla pieniędzy , takie czasy , tacy ludzie , cała prawda .
Teraz bez pieniędzy nic się nie zrobi , bez pieniędzy nic się nie osiągnie .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
shamponik

jak miło spotkać jeszcze gdzieś margines !Opowiedz mi o swoim życiu ! Co w życiu osiągnąłeś ?

ocenił(a) film na 8
DonaldTusk_1957

Stan o którym ty nie masz pojęcia PISowska świnio

ocenił(a) film na 8
DonaldTusk_1957

PISowska świnia

ocenił(a) film na 8
DonaldTusk_1957

Mi film się podobał. Przyjemnie się go oglądało. To, że nie było fajerwerków aktorstwa w ogóle mi nie przeszkadzało. Najważniejsza była historia. Momentami wtórna, pod koniec naciągana i z pewnymi błędami, ale wychodziłem z kina zadowolony. Jeśli z kina wychodzi człowiek zadowolony, pełen przemyśleń, albo uchachany - znaczy warto było się przejść. Jeśli z kina wychodzi się zażenowanym - oj, wtedy jest powód do zmartwienia i żałowania wydanych złotówek.

ocenił(a) film na 8
Kurunir

Podzielam opinię jest jak najbardziej trafna, ale jest to rozmowa o gustach. Jeśli lubiłbym Star Wars tak jak kolega DonaldTusk :) to Niepamięć by mi się nie spodobała, tak jak pisałem i fani s-f mają różne gusta.

ocenił(a) film na 8
xrayPL

Racja! Ale zazdroszczę kolegów :) Zawsze dobrze znać kogoś obecnie sprawującego władzę, niezależnie od tego kto to jest ;) Dla mnie historia niejasna, której szczegóły poznajemy po kawałku w plenerach przypominających nieco Fallouta jest bardziej wciągająca niż Gwiezdne Wojny. Zwłaszcza te ostatnio realizowane części. Pozdrawiam!

DonaldTusk_1957

Dla kasy i rozrywki. Tyle w temacie :)

ocenił(a) film na 9
DonaldTusk_1957

Uważam że film był genialny. Najwyraźniej nie zrozumieliście, albo nie odnajdujecie się w takiej tematyce. i tyle

ocenił(a) film na 7
DonaldTusk_1957

DonalduTusku!
W porównaniu np. do Dystryktu 9 Oblivion uznałbym za arcydzieło.
Myślę, że miłośnicy sci-fi w ogólnym ujęciu nie powinni być zawiedzeni.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
eclipticc

A może to sam Jarek Kaczyński podszywa sie pod Donalda hehe

eclipticc

Co ty pi******* !
To jest moje pierwsze konto na filmwebie [ktore zrobilem dla jaj]
Kim są ci debesciaki8 ?????????????? pierwszy słyszę ! [ faktycznie taka osoba napisała mi na blogu cytuje ''wypierdalaj'' usunąłem to ]

eclipticc

alfa i omega się odezwała ! O co ci chodzi człowieku ? Jacy debeściacy ?