Nieproszeni goście

The Uninvited
2009
6,9 60 tys. ocen
6,9 10 1 59725
6,0 7 krytyków
Nieproszeni goście
powrót do forum filmu Nieproszeni goście

To żałosne, że Amerykanie nadal jedynie kopiują naprawdę dobre filmy. gdy mają coś sami wykrzesać, wychodzi im "Piła", "Teksańska masakra(...)" czy inny podobny gniot zalany krwią i sadyzmem.

Azjatycki klimat nadal pozostanie na dalekim wschodzie. Po "Kręgu -Ringu-", "Oku -Gin gwai- ", "Dark water -Honogurai mizu no soko kara-" i wielu innych mamy kopię "Opowieści o dwóch siostrach"...

Tylko pytać: Co następne(do skopiowania i wybielenia)?

A przy okazji, skąd ten głupi tytuł?

mikata

Dokładnie! Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się po co robić remake'i skoro oryginały wcale nie są złe. Nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź - Amerykanie są takimi durniami, że nie chce im się czytać napisów w kinie i dlatego tworzą te swoje wątpliwej jakości kalki... I żeby to jeszcze te ich wersje dawały do myślenia czy też zostawiały coś niedopowiedzianym - ale nie, u nich wszystko od początku do końca musi zostać wyjaśnione, a najlepiej jeszcze powtórzone ze dwa razy bo przecież widz to idiota!
Tych, którzy są naprawdę zainteresowani historią stanowiącą podstawę tego filmu, odsyłam do wersji oryginalnej - "Opowieść o dwóch siostrach", która to pod każdym względem jest lepsza od "Nieproszonych gości" (co do tytułu to moim zdaniem to też typowa amerykańska łopatologia, żeby od samego początku widz wiedział czego się spodziewać).