Nieproszeni goście

The Uninvited
2009
6,9 60 tys. ocen
6,9 10 1 59725
6,0 7 krytyków
Nieproszeni goście
powrót do forum filmu Nieproszeni goście

Film całkiem ciekawy, niestety dla mnie dużo wcześniej domyśliłem się możliwego zakończenia co troszkę zepsuło mi frajdę z oglądania, ta cała nieobecność Alex, to, że nikt się do niej nie zwracał szybko naprowadziło mnie na możliwe zakończenie choć muszę przyznać, że nie byłem go na 100% pewien. Ogólnie film mi się podobał, fajna praca kamery, muzyka i napięcie. Co do fabuły to chyba już wiem skąd czerpali inspirację twórcy "Wyspy Tajemnic". Polecam!

ocenił(a) film na 8
Baron_Cimetiere

Ja też już w połowie gdzieś filmu zacząłem się domyślać zakończenia , a czym bliżej końca tym bardziej się w tym utwierdzałem .
Jak się widziało sporo filmów to można się domyśleć , ale film bardzo dobrze zrobiony -Polecam.

ocenił(a) film na 9
Baron_Cimetiere

Wow ja się nie domyśliłam. Gdyby nie końcówka pewnie w ogóle bym nie podejrzewała takiego zwrotu akacji. Mnie bardzo zaskoczył.

Baron_Cimetiere

Nie wiem czy mi się tylko wydaje, ale film jest podobny do filmu 'Opowieść o dwóch siostrach'. Oglądał może ktoś te oba filmy i tez ma takie wrażenie?

Klaudusia686

bo ` Nieproszeni goście ` to remake filmu 'Opowieść o dwóch siostrach'. Oba filmy widziałam, wole wersje amerykańską.

ocenił(a) film na 2
Baron_Cimetiere

Ja się domyśliłem końcówki juz po napisach poczatkowych...

Zakończenie tak idiotyczne, ze głowa mała. Widać, że ktos ostro główkował jak tu zrobić cos odjazdowego i chyba trochę przekombinował. Ogólnie śmieszy mnie przekreślanie całej fabuły filmu tłumacząc wszystko zaburzeniami psychicznymi głównego bohatera. Mozna by w sumie powiedzieć, że to jej sie przyśniło - byłoby jeszcze śmieszniej.

W przeciągu ostatnich kilku lat oglądałem moze z 2 horrory z przyzwoicie poprowadzoną intrygą. Ten sie do nich nie zalicza. Kolejna sciema.