Nieproszeni goście

The Uninvited
2009
6,9 60 tys. ocen
6,9 10 1 59725
6,0 7 krytyków
Nieproszeni goście
powrót do forum filmu Nieproszeni goście

jak można napisać że jest przewidywalny, piszą to imbecyle co chcą się dowartościować i pokazać jacy są rozgarnięci, złe mi się robi na myśl o
takich

eonth1

Dokładnie-film ma koncowke podobna do "szostego zmyslu" i "innych" wiec nie da sie tego przewidziec!

alicja_g22

wystarczy ze ogladalem http://www.filmweb.pl/f132767/Opowie%C5%9B%C4%87+o+dw%C3%B3ch+siostrach,2003 wiec dla mnie ten film jest totalnie przewidywalny :D

Witcher

z tego co wiem to to jest amerykańska wersja "Opowieści o dwóch siostrach" więc nic dziwnego, że przewidziałeś jak się skończy :)) także zgadzam się z założycielem tematu...:)

ocenił(a) film na 10
eonth1

Przewidywalny, to na pewno nie jest. Zakończenie było super. Po filmach typu "Sekretne okno" i jak dobrze pamiętam "Potęga strachu" człowiek, czyli widz jest wstanie częściowo sobie uświadomić, że pod koniec filmu raczej w 99.99% coś się może zmienić, a nawet odwrócić się do góry nogami. Muszę przyznać, że już na samym początku przeszła mi myśl, że z ta mała może coś ukrywać i zaraz pomyślałem o Sekretnym Oknie z Johnnym Deppem. Byłem w 90% pewien, że za wszystkim stoi właśnie ona. Niestety lecz nigdy mi się nie zdarzyło bym oglądał film całkowicie przewidywalny. Tak samo było w tym filmie. Na początku byłem pewien zakończenia, ale z każdą minutą zaczynałem coraz bardziej powątpiewać w swoje teorię. W pewnym momencie byłem pewien, że jest ona biedną ofiarą "nowej dziewczyny tatusia". I dopiero pod koniec filmu wróciłem do swojego pierwszego rozumowania. Tak czy inaczej film oparty jest na pewnym schemacie, który na pewno ktoś mógł przewidzieć. Twórcy tego filmu dość starannie ukryli go, by sprawić więcej emocji przy oglądaniu. Myślę że ktoś na pewno się domyślił zakończenia, skoro nawet ja byłem przez chwilę na dobrej drodze. Jedynie nie uznaje tego by można było przewidzieć scenę w scenę, bo wtedy nie mamy do czynienia z jakimś wprawionym widzem tylko z jakimś jasnowidzem. ;]

ocenił(a) film na 8
eonth1

sralala,jest przewidywalna i tyle może nie dla takich jak tY ale wiekszosc ludzi oglądających same horrory jest w stanie przewidzieć tą końcówke ponieważ większośc z nich ma właśnie taką zakręconą końcówkea zreszta myśl sobie co chcesz każdy wie czy wie czy nie;p

ocenił(a) film na 3
eonth1

Ja uważam że to horror jakich wiele i nic ale to nic nie wnosi do gatunku i wypraszam sobie używanie na forum słowa ,imbecyle' bo raczej ludzie o słabej osobowości i nikłym poziomie intelektualnym obrażają innych o odmiennym zdaniu.
To wypisz wymaluj obraz naszych polityków i wysokiego poziomu w kulturze.
Ja osobiście bardzo szanuję opinie uczestników forum , ale tych piszacych o filmach a nie obrażajacych pozostałych ,,zle mi się robi na myśl o takich''.
I prosze nie odpowiadać na ten post bo i tak nie przeczytam.