Niestety....bardzo kiepski! W ogole nie trzyma w napieciu, bardzo przewidywalny..az do koncowki, która go troche ratuje.
Ogolnie nudy straszne! Stracone pieniadze...Dosłownie pol kina smialo sie na tym filmie (horror)- to mowi samo za siebie;)
jak można napisać że jest przewidywalny, piszą to imbecyle co chcą się
dowartościować i pokazać jacy są rozgarnięci, złe mi się robi na myśl o
takich
Dokładnie film jest mega kozak i nie wiem czemu ma tak niską ocenę. Dawno nie oglądałem filmu który by mnie tak zaskoczył.
jak CI sie zle robi, to nie odpowiadaj na takie posty. I troche kultury osobistej nalezaloby sie nauczyc!
Uwierz w zyciu widzialam maseee filmow i jestem rowniez fanka tego gatunku. Film jest bardzo PRZEWIDYWALNY, az do koncowki, ktora rzeczywiscie ratuje film.
aha procz kultury osobiste, naucz sie czytac ze zrozumieniem!
FILM JEST PRZEWIDYWALNY az do koncówki! Gdbys ogladal wiecej filmow z tego gatunku (i nie tylko) mialbys wieksze pojecie...
A ja się z tobą nie zgodzę. Jak można napisać że film cytuje Niestety....bardzo kiepski! W ogóle nie trzyma w napięciu, bardzo przewidywalny. Zamierzeniem braci Guard było przedstawienie historii w taki sposób aby uderzyć na końcu z taka petardą jaka uderzyli, wyszło im to w 90%. Przez cały film jesteśmy przygotowywani po to aby opadła nam szczeka odbiła się podłogi i w trafiła z powrotem na swoje miejsce. Niewierze że film nie spowodował u ciebie podobnej reakcji. I do momentu powrotu ojca spodziewałaś się że zakończenie będzie inne. I twierdze że nienależny wypisywać takich bzdur że jest przewidywalny aż do pewnego momentu, bo sama się wprowadzasz w błąd. Gdyż jak może być film przewidywalny do pewnego momentu. Wszystkie twoje teorie padły w ok 1.10.00. Wiec nie jest przewidywalny bo nic nie przewidziałaś. I jak kolega eonth1 napisał takie bzdury piszą ludzie co chcą się dowartościować i pokazać jacy są rozgarnięci oraz jacy to nie oni bystrzy. A tak naprawdę mało jest porządnych filmów z podobnym zakończeniem aby aż tak nas zaszokować. Przytoczę The Others z Nicole Kidman oraz Hide and Seek z Robert De Niro o tych filmach tez napiszesz że w ogóle nie trzymają w napięciu i są bardzo przewidywalne, aż do końcówki oraz że na tym filmie "Dosłownie pól kina się śmiało". Wybacz ale jakoś ci niewierze powiem więcej z pewnością nawet u ludzi których film zawodził i którzy liczyli na siekę/czy akcje końcówka ich mile zaskoczyła i na pewno była/jest dobra do dyskusji przy piwku/kawie/ciastku/forum w kręgu znajomych. Wiec proszę daruj/darujcie sobie podobne komentarze i nie pisz że jest bardzo kiepski bo tak nie jest. To niema być horror z wiadrami krwi czy mocnymi scenami gore. A te wszystkie wizje która miała Anna a stylu The Ring , Grudge itp są tak naprawdę do dodatkiem do całej przemyślanej historii. W tym filmie liczy się fabuła i refleksja po filmie i dopiero w tedy oglądając go po raz drugi, patrząc już z innej perspektywy możemy powiedzieć że jest przewidywalny.
PS: Zauważyłem że w swoich komentarzach próbujesz za wszelką cenę przekonać ludzi że to komedia. Wydaje mi się że film być może jest troszkę zbyt skomplikowany dla ciebie i wielu innych, być może go nieogarnięcie i dla was horror to siekiera,potwory i psychopatyczny morderca.
Pozdrawiam cię gorąco.
"Wydaje mi się że film być może jest troszkę zbyt skomplikowany dla ciebie i wielu innych, być może go nieogarnięcie i dla was horror to siekiera,potwory i psychopatyczny morderca."
---> nie mam zamiaru się przechwalać ani nic w tym stylu, ale ten film wcale nie był jakoś wybitnie zaskakujący.
Nie przepadam też za horrorami ociekającymi krwią, gdzie głowy i inne członki ciała walają sie dosłownie wszędzie, wręcz przeciwnie, doceniam fabułę, stopniowanie napięcia i zaskakujące rozwiązania, ale prosze Was, czy naprawdę nikomu nie wydało się to zbyt proste, że praktycznie od początku filmu wskazywano jako morderczynię Rachel??? Gdy wszystko idzie zbyt łatwo to uważny widz od razu wie, że na końcu okaże się zupełnie coś innego, niż wynika z fabuły.
Dlatego rozumiem, jak ktoś pisze, że film był przewidywalny (momentami nuuuudnyyy). Co do końcówki to owszem, zaskoczyła (osobiście obstawiałam Alex - "prawie" zgadłam:P), ale zanim doszło do tego "błysku" już mi się oczka przymykały... Samo zakończenie nie sprawiło, że mogę o tym filmie powiedzieć, że był dobry... był przeciętny (ale to i tak dużo, jak na horrory czy thillery, które teraz się robi).