Nieproszeni goście

The Uninvited
2009
6,9 60 tys. ocen
6,9 10 1 59725
6,0 7 krytyków
Nieproszeni goście
powrót do forum filmu Nieproszeni goście

Jak na film tej klasy, w porównaniu do filmów teraz tworzonych, ma troche za niską ocenę.

ocenił(a) film na 10
ma_rcin

Może i tak, ale filmy, chcąc nie chcąc porównuje sie z innymi.Podejrzewam że GODFATHER,uważanay przez wielu za arcydzieło nie stał sie nim od razu.a tak apropo.PODAJ MI TYTUŁY NAJLEPSZYCH Z GATUNKU.

kfiatek26

wejdź w moje glosy ;P

Nieproszeni goście (wtf? co za idiotyczny tytuł) to zwykły średniaczek który jest zwykła kalką 'Tale of Two Sisters' i na więcej niż 5/10 po prostu nie zasługuje.

ocenił(a) film na 10
Witcher

wejdź w moje glosy ;P

Sprawdziłem Twoje głosy, no cóż, wniosek taki że mamy róźne gusta, co innego nas straszy. Dla mnie REC to nudny i przewidywalny film 3/10 a dla Ciebie arcydzieło 10/10.aczkolwiek w wielu sie z Tobą zgadzam i znalałem u Ciebie wiele interesujących tytułów. Pozdrawiam

kfiatek26

To fajnie :) ...wiadomo gusta są różne, zapewne gdybym wcześniej nie oglądał "Tale of Two Sisters" Uninvited spodobałby mi się o wiele bardziej i spokojnie z "siódemeczkę" by dostał.

ocenił(a) film na 10
kfiatek26

Dokladnie bylem w kinie i nie zaluje, 10/ 10 super film

ocenił(a) film na 10
skok123

podejrzewam że połowa tych głosów jest od ludzi, którzy obejrzeli ten film na komputerze, a nie w kinie. Tacy nie powinni głosować i wprowadzać w błąd ludzi niską oceną

ocenił(a) film na 8
kfiatek26

już nie gadaj tak jakbyś na każdy film szedł do kina.

ocenił(a) film na 10
Szniq

na horror, thriller ide do kina, bo jest tam efekt, jakiego w domu nie uświadczysz, a komedie, animowane, sensacje, spokojnie moge oglądać w domu.

ocenił(a) film na 8
kfiatek26

Stary daj spokój, nie opowiadaj takich bzdur bo ręce opadają

ocenił(a) film na 8
kfiatek26

Nie masz prawa w ten sposób oceniać głosujących. Komp właściwie niczym nie różni się od kina i zapewni ci identycznie odczucia co na sali kinowej. Wiem z doświadczenia.

"Tacy nie powinni głosować i wprowadzać w błąd" - proszę cię cofnij te słowa, bo nóż w kapsie się otwiera.

"niską oceną" - zgadzam się z tobą, troszkę za niska ta ocena, ja bym dał tak coś ok. 7,44 - 7,67(po raz kolejny przeklinam filmweb za brak wyboru oceny zmiennoprzecinkowej) bo naprawdę zasługuje na to.

ocenił(a) film na 10
Kot_Kot

Może troche mnie poniosło, głosy głosami, a swój rozum mieć trzeba.Wieć cofam słowa "Tacy nie powinni głosować i wprowadzać w błąd". Za to napisze.NIE SUGERUJCIE SIĘ TAK DOKOŃCA GŁOSAMI.Każdy w sumie wie co lubi.

ocenił(a) film na 8
kfiatek26

dokładnie, ocena nie zawsze odzwierciedla jakość filmu

ocenił(a) film na 10
Kot_Kot

"Nie masz prawa w ten sposób oceniać głosujących. Komp właściwie niczym nie różni się od kina i zapewni ci identycznie odczucia co na sali kinowej. Wiem z doświadczenia." Tu się niestety z Tobą nie zgodzę. chyba że masz olbrzymi telewizor, duży pokój i dobrze rozłożone głosniki. Tylko pozazdrościć.

ocenił(a) film na 8
kfiatek26

no mam, co tu dużo mówić. Nie jest to sprzęt zbytnio wysokiej klasy ale swoje robi :)

ocenił(a) film na 10
Kot_Kot

podejrzewam, że wiele osób nie ma nawet takiego sprzętu.tylko komp i 2 głośniki

ocenił(a) film na 7
kfiatek26

Mam dokładnie takie samo zdanie - nie rozumiem dlaczego ludzie tak nisko oceniają ten film, ja dałam 8/10, a dałabym nawet 9, biorąc pod uwagę wszystkie horrory, jakie ostatnimi czasy były nakręcone - wszystkich fabuła opierała się na tym samym, były przewidywalne, a ich zakończenia wręcz banalne.

alissa

Ja też dałam 9.
Byłam na nim w kinie a potem jeszcze obejrzałam na komputerze.Nie rozumiem tej niskiej oceny, być może film wydaje się byc przewidywalny, ale jak się go obejrzy do konca wszystko sie uklada w calosc. Moze film oceniaja ludzie ktorzy nie dotrwali do konca seansu bo pomysleli ze zakonczenie jest zbyt oczywiste?

ocenił(a) film na 10
Jeisa

Moim zdaniem oglądali go w domu na kompie, a co do zakończenie to oczywiście można się było domyślić. Twórcy filmu nie poszliby na łatwiznę i zrobili film o wariatce, która uważa że przyszła macocha zabiła jej matkę i chcę zabić ją. to byłoby zbyt oczywiste.a jeżeli to jest oczywiste, a wiemy że tak jest, to zostaje drugie wyjscie, które niewydaje sie tak oczywiste,chociaż wykluczając pierwszą oczywistą, druga staje się oczywista. To ta WARIATKA ZABIŁA!!!!!. TROCHĘ ZAMOTAŁEM ALE MYŚLĘ ŻE TO KTOŚ ZROZUMIE

kfiatek26

"podejrzewam że połowa tych głosów jest od ludzi, którzy obejrzeli ten film na komputerze, a nie w kinie. Tacy nie powinni głosować i wprowadzać w błąd ludzi niską oceną"

rotfl :D

ocenił(a) film na 8
kfiatek26

No po części masz tutaj rację, mnie za to zakończenie pozytywnie zaskoczyło. Nie spodziewałem się jego. Właściwie przez cały film nie zauważyłem że nikt się do Alex nie odzywa(ponieważ nie istnieje).

Takie pytanie poza, na co właściwie cierpiała Anna? Co to była za choroba psychiczna? Czy to schizofrenia?

ocenił(a) film na 8
alissa

Ja bym szczerze do horrorów nie zaliczył, ponieważ tylko jedna scena podniosła mi adrenalinę. Ale za to thriller całkiem całkiem, do tego klimacik, fabuła, niezła ścieżka dźwiękowa, piękna gra aktorska Emily Browning oraz Arielle Kebbel no i sceneria o której nie można zapomnieć.

ocenił(a) film na 5
kfiatek26

Niektórzy tu trochę przesadzają . Może horror w porównaniu z ostatnimi jest niezły ale na tle najlepszych z gatunku nie jest niczym nadzwyczajnym.5/10 to sprawiedliwa ocena , można obejrzeć i szybko zapomnieć. Dając temu filmowi 10/10 miano arcydzieła czy 9/10 jesteście śmieszni.No chyba, że macie po 15 lat.