Nieproszeni goście

The Uninvited
2009
6,9 60 tys. ocen
6,9 10 1 59725
6,0 7 krytyków
Nieproszeni goście
powrót do forum filmu Nieproszeni goście

Pozornie typowy, przewidywalny i ociekający tandetą thliller. Mimo to odczucia jakie wywołało we mnie zakończenie i całe rozwiązanie zagadki zmusiło mnie do wystawienia 6.
Rewelacyjny zwrot akcji, jednak zastanawia mnie sprawa pereł... Do kogo one w końcu nalezały? Tzn skąd się wziely u Reachel i czy to są te same które nosiła matka zamordowanych
przez Mildred Kemp, dzieci?

ocenił(a) film na 7
MrKafar14

Moim zdaniem perły należały do matki zamordowanych dzieci,które póżniej kupiła Rachel,a potem wzięła je Anna,żeby "oddać" je Mildred Cemp.

ocenił(a) film na 8
MrKafar14

Perły zostały skradzione matce zamordowanych dzieci przez Mildret Kemp. Mildred była sąsiadką Anny z naprzeciwka w szpitalu psychiatrycznym. Opowiadała jej swoją historię, którą Anna przypisała Rachel. Perły ciągle były w posiadaniu Mildred, trzyma je w kieszeni koszuli i bawi się nimi w ostatnich 2 scenach filmu, więc prawdopodobnie to nie były te same perły. Po prostu były podobne i dlatego dziewczyna dopasowała sobie historię do innej postaci

MrKafar14

a mnie zastanawia, skoro alex i anna to tak na prawde jedna osoba, a one cierpiala na rozdwojenie jazni, to co sie stalo w scenie kiedy Rachel dopada alex , i daje jej zastrzyk???

potente

Ciekawe spostrzeżenie, ale myśle że takiej sytuacji naprawde nie było a wykreował ja umysł Anny.

MrKafar14

tez tak sądzę