film jest perfekcyjnie zrobiony! scenariusz jest tak dopracowany , ze nie ma sie co go czepiac.. na wszystko otrzymalismy odpowiedzi , ale nie w jakims belkocie , tylko bardzo logicznie i zaskakujaco :) polecam ogladnac ten film w kinie.. mozna sie w kilku momentach naprawde przestraszyc (puszka wpada pod szafke :O ;P) , muzyka , aktorstwo rowniez jest na dobrym poziomie.. i najwazniejsze horror powinien zaskakiwac, a ten zaskakuje jak cholera :) nigdy nie spodziewalem sie takiej koncowki. a juz pod koniec chcialem sobie "narzeknac" na to , ze skad niby znalazla taka informacje w necie o tej opiekunce , ktora zabila wszystkich, ale i tu mnie nikt nie zawiodl. :P koncowka wstrzasajaca! POLECAM!! idzcie na to do kina , bo to najlepszy wybor ! (ale ja to reklamuje xD)
Byłam, zobaczyłam, ale dla mnie nie jest to nic nowego. Bo czy podobnego zakończenia nie widzieliśmy już w "Szóstym zmyśle"?
Film jest nawet niezły, ale moim zdaniem nazywanie go genialnym to duże przegięcie;] Być może nie widziałeś filmów z podobną fabułą, gdzie pod koniec filmu okazuje się, że główny bohater, który próbuje rozwikłać jakieś zagadki, jest tak naprawdę chorym psychicznie człowiekiem i głównym sprawcą jakiś morderstw itp. Dużo lepszym thrillerem o podobnym zakończeniu jest :Siła strachu".
Oj widzialem strasznie duzo zakonczen, gdzie glowny bohater , ktory probuje rozwiklac jakas sprawde okazuje sie sprawca :) np. Zakonnica. Ale do teog filmu nie pasowalo mi takie zakonczenie dlatego bylo ono dla mnie niesamowicie zaskakujace i swietnie hmm jakby to ujac .. odtworzone :) ( "alex powiedz mu wszystko" i widzi ja w ciemnym punkcie.. podchodzi i widzi sama siebie w lustrze :) - perfekt :) ) .. ja jednak zostaje przy swoim "genialny" xD
Taka jest twoja subiektywna ocena do której masz prawo. Mnie ten film niczym większym nie zaskoczył, momentami wręcz był dość przewidywalny, a tak poza tym jest remake płd. koreańskiej produkcji i żałuje teraz, że nie obejrzałem najpierw oryginału.
Nie do końca, bo ona chciał ją zabić, tak samo można by przypuszczać że będzie chciała zabić sąsiadkę z psychiatryka. Bardziej przypomina to fabułą "Mamento", gdzie główny bohater, też nie pamięta, ale udaje mu się osiągnąć swój cel.