bardzo mnie ciszy że w końcu powstał agrwsywny film budzący tyle poruszenia .Recenzja na filmwebie jest
najbardziej krytyczna w gazecie wyborczej znakomita porównują ten film do" pianistki" i chwalą panią Mariete
Żukowską w "dzienniku" negują ale chwalą aktorstwo głównych bochaterów .Jedno jest pewne już dawno w
polskim kinie nie widziałem tak soczystych i wyrazistych aktorów wielce ja też docenie panią Mariete za
niebanalność oddanie i odwagę w tym filmie również pan Frycz zasługuje na gromkie brawa.Film jest mocny
bije po głowie i rusza sumienie w niektórych momentach nie jesteśmy w stanie znieść bólu bochaterów
przechodzi on na nas i wierci doszczętnie.Gwałt przcież bardzo boli gwałconego ale my wolimy mówić że nas
to nie dotyka i nie ma tego za ścianą sąsiadów w Polsce takie sytuacje sie nie zdarzają przecież.!!!! Tak sie
ciesze że są tak odważni ludzie [jak twórcy tego filmu] w Polsce którzy nie boją sie mówić o pragnieniach
rządzach i nadużyciach.Ntomiast nie moge znieść tego ze inni artyści internetowej kartki potrafią tylko
krytykować .Nie moge i nie chce sie godzić na krytyke tego obrazu a przede wszystkim aktorów bo to akurat
jest obiektywne że są oni świetni.Dziękuje panu Lukaszowi że potrafi i ma odwage głośno mówić o rzeczach
które tak naprawde bardzo nas bolą i wolimy od tego uciekać krytykować niż zatrzymać sie i może
zastanowić.Każdy wielki film budzi tyle zachwytów co negacji więc mamy coś mocnego chwała im za to!!!!!!