PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114195
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Moda na czarnych.

użytkownik usunięty

Najpierw doktor Dolittle(który w książkach był biały) potem Kingpin w Daredevilu,Nick Fury(w komiksach i filmie tym pierwszym o Furym) teraz Electro.Jakaś moda.Nie mam nic do czarnych,ale trzymajmy się faktów skoro tworzymy filmy na podstawie książek,komiksów czy jakiegoś uniwersum to dobrze by było trzymać się pierwowzoru,bo jakby nakręcono film gdzie Michael Jordan był biały?

ocenił(a) film na 6

Też czasem mnie to wkurza chociaż do Kingpina ciężko było znaleźć aktora i w DD wyszedł nawet spoko. Nick Fury w Ultimate jest wzorowany na Samuelu więc go wzięli na film. Dla mnie fajna sprawa.

Teraz spójrz na to z innej strony. Przez sporo czasu w komiksach nie było czarnych superbohaterów. Hah...przez sporo czasu nawet nie było czarnoskórych ludzi w tle jako gapie lub przechodnie. Jak się już zaczęli pojawiać czarni superhero to na początku w ksywce obowiązkowo musiało być słowko "Black.." np. Panther czy Lightning.

W sumie dla historii nie robi różnicy czy Perry White będzie biały czy czarny. Chodzi bardziej o jego charakter i zachowanie i dobrego aktora. Co innego gdy kolor skóry i z tym łączące się pochodzenie i środowisko ma jakieś znaczenie dla postaci.... jak np. dla Luke'a Cage'a. :)

No więc jak już wiesz otoczenie (supporting cast) jakiegoś bohatera stworzonego dosyć dawno było całe białe przez rasizm. Teraz takiego filmu nie mogą zrobić bo też zostaną oskarżeni o rasizm. Więc ja to rozumiem i no cóż....przymykam na to oko.

użytkownik usunięty
saitek

No w zasadzie masz rację,ale mnie trochę to denerwowało.

ocenił(a) film na 6

Zapomniałeś o Bravurze z ekranizacji gry Max Payne, którego grał Ludacris