PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Przeciwnik

ocenił(a) film na 6

Fox jako Electro jest gorszym wyborem niż Duncan jako Kingpin. O ile ten drugi murzyn potrafił jako tako zagrać Fiska to Electro nie może być po prostu czarny. Może to i rasistowskie ale zgodnie z tym co widziałem w TAS Electro był bratem Kameleona i był ruskiem.
Nie miałbym nic przeciwko gdyby grał kogoś kogo twarzy nie zobaczymy ale maska Electro za bardzo nie ukrywa tożsamości a na pewno nie koloru skóry.
Przecież mogli dać na głównego przeciwnika Misterio albo Shockera i sprawa byłaby z głowy :D
tylko,że Shocker to Niemiec....

ocenił(a) film na 7
katedra

Biografia Electro była zmieniona na potrzeby TAS'u. W rzeczywistości nie było on ani spokrewniony z Kameleonem ani z Red Skull'em.
Osobiście również nie podoba mi się wybór osoby o ciemnym kolorze skóry na Electro - może i to minie kiedy zobaczę zdjęcia z planu, ale jestem przyzwyczajony, że był on po prostu biały. Nie powinni tego zmieniać. Z drugiej strony aktor musiał ich czymś przekonać, skoro zdecydowali się na takie zmiany. A sądzę, że liczyli się z reakcjami fanów.

ocenił(a) film na 8
katedra

też zastanawiałem się, dlaczego murzyn (przecież w The amazing Spider-Man Electro jest biały), ale zostało mi to wyjaśnione. być może wzięli pod uwagę Ultimate spider-man?
http://nerdreactor.com/wp-content/uploads/2012/11/foxx-ultimate-electro-499.jpg
ale skoro TAS to po co wtrącać tu Ultimate?
według mnie to po prostu poprawność polityczna, taki "biurowy murzyn"

użytkownik usunięty
katedra

Z tego co pamiętam to w komiksie Kameleon był przyrodnim bratem Kravena, ale mi także czarnoskóry Electro nie jest w smak . Zresztą i przeciwnik z niego dla Pająka przeciętny.

katedra

Electro jest na tyle bezpłciową postacią, że nie robi mi różnicy kto go zagra. Mogli się bardziej postarać z wyborem przeciwnika...

użytkownik usunięty
Grievous

Święte słowa ;) Electro co to najwyżej nadaje się na popychadło złoczyńcy z jajami ;)

hehe myslalem ze tylko ja tak mysle,fajnie byloby zobaczyc postac ktora targaja prawdziwe emocje tak jak w przypadku connorsa,nie tylko nawalanka ale tez jakies spektrum psychiczne pajeczego wroga.

użytkownik usunięty
aew4334555

Martwi mnie też fakt , iż Electro nie będzie zły z wyboru - oby nie było powtórki z Sandmanem. Choć raz chciałabym kogoś złego do szpiku kości - ostatecznie taka postać może być bardzo emocjonująca. Choćby takiego Rodericka Kingsley,a czy Normana Osborne,a z prawdziwego zdarzenia.

no podobnie bylo tez z lizardem,momentami mialem wrazenie ze to powtorka z goblina-dafoe,rozmowy ze soba etc.
ja tez bym chcial wroga ktory z definicji jest zly i i taki pozostanie bo jak narazie to kazdy przeciwnik pajaka na koncu czol skruche.

chociaz jestem otwarty na roznego rodzaju kombinacje [czarni aktorzy etc] tym bardziej ze po roli foxx'a w ray'u i tym co za pewne zobacze u tarantino nie martwie sie o postac villaina.

użytkownik usunięty
aew4334555

Foxx się na pewno sprawdzi w owej roli. Martwi mnie tylko , iż Electro to tylko druga liga - jak już mówiłam. Skrycie marzyłam , iż zobaczę ,, Noc kiedy zginęła Gwen Stacy '' ;D

ocenił(a) film na 10

Ale nie zobaczysz.

użytkownik usunięty
Spiderman_filmaniak

Szkoda, bo jak dla mnie ta historia niesie duży ładunek emocjonalny.

ocenił(a) film na 9
Grievous

Zgadzam się, ale sądzę, że fajnie to zrobią. W sumie, jak już brali się za Ultimate jako pierwowzór [bo tak jest w sumie, paradoks z tym Amazing], to Kingpin jest dużo lepszym przeciwnikiem, w Ultimate naprawdę mają fajny konflikt z pająkiem.

Szybu

Co prawda, prawa do Daredevila (łącznie z Elektrą, Kingpinem) wróciły do Marvela... ale Spidey to niestety Sony. Więc nici z tego.

ocenił(a) film na 9
Grievous

Ale czy Kingpin to marka połączona z Daredevilem, czy osobna? Kingpina większość zna od pająka, chyba ma jakieś prawo się pojawić, nie? Fajnie by było :/

Szybu

Kingpin należy do "pakietu" postaci które sprzedawano razem z Daredevilem. Więc o ile Disney nie dogada się z Sony to raczej w Spideyu go nie zobaczymy.

ocenił(a) film na 9
Grievous

Naprawdę wielka szkoda, ich dialogi wymiatały w Ultimate ..

Szybu

witam
mam pytanie a pro po komiksu ultimate czy pierwsze 6 czesci zawiera historie z kingpinem?
bo wielka kolekcja komiksow marvela ma zamiar wydac tom poswiecony ultimate sm,poza tym osattanio liczylem jaki jest koszt gdybym chcial kupic wszystkie zeszyty usm i wsyzlo mi ponad 1000 zl ;p

ocenił(a) film na 8
katedra

Fajnie, a teraz pisz tą reckę.

ocenił(a) film na 8
katedra

A, sorry, pomyliłem Cię z awewewem

katedra

ja bym żeby w kolejnych częściach wrogami byli venom,green goblin, Shocker ,i black cat na początku jako przeciwniczka i potem jako sojusznika a to postaci Elektro macie rację jest nudny strasznie wolałbym już od niego mysterio którego nie lubię.