PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1036}

Nietykalni

The Untouchables
1987
7,7 102 tys. ocen
7,7 10 1 102398
7,3 42 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

8/10

ocenił(a) film na 6

Świetna muzyka i gra aktorów. Dobra reżyseria, scenografia niezłe zdjęcia lecz słaby montaż. Film mnie wciągnął i pochłonął zagłębiając w świat walki z mafią i korupcją. Był fajny i dobrze się go oglądało. Warto.

KYRTAPS

Mierząc się z legendami oceniasz je na 6/10, 7/10 - a gdy film, który oglądasz jest zaledwie dobrze skręconą hybrydą ocenaisz ją wyżej. Jest to oczywiście dobre kino gangsterskie z dobrym aktorstwem, jednak to tylko zlepek klasyki kina. A najdobitniejszym tego dowodem jest scena na schodach - żywcem zerżnięta z "Pancernika Potiomkina", choć faktycznie zrealizowana perfekcyjnie. Jednak w tym rzecz, że ja ów obraz faktycznie byłbym skłonny ocenić na 8/10, gdyż jest niemalże perfekcyjny co u De Palmy, który charakteryzuje się archaicznym stylem kręcenia, jest rzadkością. Rzecz jest po prostu w tym jak oceniasz inne, wielkie filmy - i o to się wszyscy ciebie czepiają.

ocenił(a) film na 6
Albertino

Podaj przykłady jakie filmy oceniłem według ciebie za nisko? Spoglądam do 'Oddane głosy' jak dla mnie wyszytko jest ok.

KYRTAPS

Hmmm... "Absolwent"?

ocenił(a) film na 8
Albertino

Albertino ty chyba nie masz za bradzo pojecia czym jest postmodernizm i swiadoma gra cytatami i elementanmi kiczu?

ocenił(a) film na 5
fidelio

Gra aktorska Kevina Costnera była żałosna.. zagrał jak niemrawiec i niezdara, przez co film jest troche komiczny.. Dobra rola de Niro, szkoda, że mało się pokazał..
To nie jest "prawdziwy" film o gangsterach z cyklu "Scarface", "Goodfellas" czy "Godfather"..

ocenił(a) film na 6
McCoval

Ten film jest przeceniony. Góra 6/10.
Scena zabójstwa Connerego była słabiutka i głupia wręcz w swym przebiegu.
Postać księgowego który nagle wali z shotguna jak jakiś weteran to w ogóle bajka.
Aktorstwo mniej lub bardziej udane. Mechanizmów działania mafii/gangsterów prawie nie ma. Za mało Capone.
Film dość mocno sztampowy, przewidywalny, momentami nudny.
Nie może się równać z klasyką kina gangsterskiego.

ocenił(a) film na 7
None200

Ale macie misję z tym "wycenianiem" filmów. To za nisko to za wysoko.
Mam ubaw czytając takie posty. Film to rozrywka, pod każdym względem, a wy uważacie to za jakąś misjonarską pogoń za prawdą objawioną. Wielcy krytycy internetu...

ocenił(a) film na 5
Finalny_Odbiorca

W tym celu jest stworzone forum na portalu filmweb, aby oceniać, wyceniać filmy z perspektywy widza. Zamiast niemerytorycznie spamować i zgrywać bufona lepiej gdybyś po prostu wyraziłbyś opinię nt. filmu "Nietykalni".

ocenił(a) film na 5
McCoval

Finalny odbiorca:

czyli kazdy obejrzany przez ciebie film wkladasz do worka; "film to rozrywka"? Bez wzgledu na wszystko? Interesujace.

Mimo to dobrze, ze pokazales sie i powiedziales nam jaki wielk ubaw z nas masz. A i argumenty miales mocne

O Oczko Wiekszy Krytyku Internetu.