PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1036}

Nietykalni

The Untouchables
1987
7,7 102 tys. ocen
7,7 10 1 102392
7,3 42 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

... ma za dużo 'naciąganych' scen, typowo hollywodzkich głupot. A pościg za Nittim to niestety jedna z gorszych scen w filmie. Poza tym muzyka Morricona - cóż, mam do niej raczej mieszane uczucia. Niby to ten sam ennio, jednak... w porównaniu z 'Dawno temu w ameryce' muzyka tutaj jest wręcz beznadziejna. I w paru momentach były kawałki z... 'Pewnego razu na dzikim zachodzie' równierz Morricone'a! Ale mimo wszystko film ma ten świetny, gangsterski klimat lat 30, scena na dworcu naprawdę trzyma pod napięciem i jest godna samego Sergio Leone'a...
Rozważając wszystkie zalety i wady, daję filmowi ósemkę. Przy czym ocenę zaniżyłem z powodu tych własnie Hollywoodzkich głupot i paru scen, które nie zrobiły na mnie wrażenia (a powinny) - np. scena zabicia księgowego i świadka w windzie...
Ale i takj polecam.

Bruce_Lee

no zgadza się gdyby nie te hoolywodzkie głupoty i naciągana historia film byłby świetny. sceny są moze i dobrze nakrecone gra aktorów b. dobra (szczególnie De Niro) ale film jako całość jest niezbyt składny. zbyt naciągany.