Średnia gra aktorska, muzyka ratuje sytuację.. Gangsterzy Capone wyglądają dosyć śmiesznie w porównaniu do innych filmów gangsterskich; rozbawiło mnie jak w pewnym momencie koleś dostał 20 kulek, upadł na ziemię jakby chciał zrobić pompkę, przeczołgał się 15 metrów do innego pokoju i spokojnie poczekał pół godziny aż przyjedzie pan ze skarbówki. W sądzie też było śmiesznie - adwokat mówi, że Capone przyznaje się do winy, a sąd ma w głębokim poważaniu zdanie oskarżonego.. Żenada.
7/10 ze względu na tematykę i muzykę :)
bo nie rozumiesz że De Palma zrobił pastisz filmow gangsterskich (celowo i świadomie), to byla zabawa konwencją, tam co chwile jest oko do widza puszczane, jak chocby ta scena wlasnie ze smiercią Mallona, i wiele innych, w tym ta naslawniejsza na schodach
No, to chyba jesteś jedną z niewielu osób które tak to odbierają. Jak dla mnie sztuczność tego filmu jest zdecydowanie niecelowa :)
taffer999, żeby twierdzić, że dramat gansterski "Nietykalni" to pastisz trzeba być zdrowo jebniętym.
Zgadzam się z przedmówcą. W moim odbiorze film nieudany, rażący sztucznością i typowością. Pozytywnym aspektem wydaje się być gra De Niro - "pasuje" do roli. "Nietykalni" poniżej oczekiwań.
nie no vasis rozpierdalasz mnie. ty bys tam zagrał zajebiscie co nie? naprawde żal mi cie chłopie. a ty koleszko wyżej przejdź sie może do lekarza bo chyba główka już tak nie pracuje.
a ile bledow historycznych...Nitti - prawa reka Capone (nawiastem mowiac byl 20 lat starszy od Ala a tu jest od niego wizualnei mlodszy, smiga niczym jakis podrzedny cyngiel do zabijania wszystkich po kolei.. duzo sztucznosci, slabe aktorstwo - a oczekiwalem czegos naprawde z wysokiej polki ;/