PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1036}

Nietykalni

The Untouchables
1987
7,7 102 tys. ocen
7,7 10 1 102398
7,3 42 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Arcydzieło mistrza De Palmy. Doskonała obsada: Sean Connery, Roberto De Niro, Kevin Costner, Andy Garcia. Świetna muzyka, genialna scena na dworcowych schodach. (10/10)

ocenił(a) film na 10
oscar_4

Film wg. mnie świetny. Może nie ma charakterystycznego, dla typowych filmów gangsterskich klimatu, ale to moim zdaniem zaleta, nieprzepadam za typowo gangsterskimi filmami(typu Ojciec Chrzestny, ale Dawno temu w Ameryce, jeśli jest typowo gangsterkim filmem, wyśmienite!). Ten film ma wyjątkowo ralaksujący, lekkki klimat, zresztą, jak chyba większość z Sean'em Connery'm.
Pierwsza scena, muzyką i charakterem, jakoś idealnie dopasowała mi się do gry Mafia, wyśmienitej gry, z świetnym klimatem. Chciałbym, aby na podstawie tej gry nakręcono film, chociaż po jej przejściu byłem przekonany, że film op podobnej fabule już był, ale to pewnie dlatego, że gra byłą zrobiona w filmowym klimacie i pewnie twócy wykorzystali w fabule różne filmy gangsterskie.

ocenił(a) film na 10
oscar_4

Ja również film ten lubię, szczególnie ze względu na rolę Roberta De Niro.

ocenił(a) film na 6
oscar_4

Film zawiódł w pełni. Doskonmała obsada ale skoppna, bo de niro marginalny, Costnber jak to Costner, Connery komedyjkę sobie odwalił a Moricone to już w ogóle z muzyką odj_ebał manjanę jakkąś no chyba że dostosował sie od tej komedii...