Niewidzialny człowiek

The Invisible Man
2020
6,7 51 tys. ocen
6,7 10 1 51160
7,1 49 krytyków
Niewidzialny człowiek
powrót do forum filmu Niewidzialny człowiek

Tak naprawdę nie było niewidzialnego człowieka!

Cecile była socjopatką i wrobiła Adriana w morderstwa.

Popatrzcie na to:

1. Gdy córka policjanta została uderzona od razu krzyknęła, że jest bita przez Cecile ( mimo, że "kamera" pokazała nam, że nawet się do niej nie zbliżyła.
2. Gdy Adrian został oblany farbą nie było na podłodze śladów, że ktoś stał na drabinie.

I teraz jak było na prawdę:
Cecile była bita przez Adriana, ale to wszystko. Reszta "paranormalnych" zdarzeń to jej plan. To ona zabiła swoją siostrę. To ona napisała do niej maila.
Zwróćcie uwagę jak brat Adriana zareagował gdy Cecilia zrzuciła jego notatki, był przerażony (bo się jej bał). To ona za wszystkim stała.
Zmusiła brata Adriana by wykonywał jej polecenia. Kazała zamknąć swojego brata a później zaatakować córkę policjanta. Po tym fakcie policjant musiał już uwierzyć w wersję Cycile.

patrick97

AD1. Były w pokoju tylko we dwie, więc córka zareagowała tak, jakby każdy na jej miejscu zareagował w takiej sytuacji.
AD2. Jak ty oglądałeś, jak nawet specjalnie sprawdziłem jeszcze raz i cała połoga była w farbie, a dodatkowo drabina przewrócona? Przecież po zeskoczeniu ze strychu Cecilia poszła do salonu po śladach kropli farby.
Co do mejla to czytając go ciekawe dlaczego płakała?
A co do zabicia siostry, to siedząc naprzeciwko siebie, czyli oddzielał je stół nie ma możliwości poderżnięcia komuś tak gardła.
Poza tym zapomniałeś o szczególe na końcu, gdy Adrian nie chce przyznać się do niczego, ale mówi do niej "SUPRISE", a te słowo "niewidzialny człowiek" wcześniej do niej wypowiada kilka razy....

pawelk1504

no tak, ale wylewając komuś wiadro farby na twarz chyba na podłodze byłaby czysta przestrzeń (której nie było przy drabinie). Wszystko co było widziane "oczami Cecile było nie prawdą".
Słowo "SUPRISE" słyszała tylko Cecile co świadczy o jej niezrównoważeniu psychicznym ( i jej wykorzystywaniu przez Adriana).

patrick97

Przecież brak tej czystej przestrzeni do której się przyczepiłeś, to jest tylko niedopracowanie ekipy filmowej przy tej scenie.
A pewnie ŚLADY FARBY za którymi szła Cecilia to też tylko jej wymysł :)
A "suprise" kto jeszcze miał słychać, jak Adrian-przebieraniec tylko z nią rozmawiał?
I właśnie po usłyszeniu tego słowa zdała sobie sprawę, że jej koszmar, a nie zamierzała do Adriana wrócić nie skończy się.
PS. Na pewno NIEPRAWDĄ, to jest twoja teoria.

patrick97

ciekawe że pomijasz najważniejszy fakt, iż farba ułożyła się w kształt człowieka xD wypierasz to celowo czy zamknąłeś oczy na tej scenie xD

patrick97

Większych głupot dawno nie czytałem . Kwarantanna chyba nie służy co ? Za długo sam w domu ?

wojciech_banasik

Śmiechłem xD

patrick97

To wyjaśnij mi wtedy dlaczego Cecillia została na końcu filmu wypuszczona z więzienia, jeżeli wg Ciebie nie widzialny człowiek nie istniał? To ona sama poskładała tych policjantów w szpitalu?