Niewidzialny

The Invisible
2007
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 21871
4,5 2 krytyków
Niewidzialny
powrót do forum filmu Niewidzialny

W ilu k**rwa jeszcze filmach zobaczę ten słynny schemat, jak dzieciak lata po szkole z nożem, bo "mama go nie kocha"? Wielu ludzi nie ma lekko w życiu, ale jakoś nie zostają bandytami.

PS: a złodziejom powinno się ucinać dłonie za karę. A wiecie, czemu tak uważam? Bo stereotyp "złodzieja, który kradnie, bo jest głodny" to tylko mit. Tak naprawdę większość złodziei kradnie, bo nie chce im się pracować.

Sony_West

to fakt, złodziejem się stajesz, bo chcesz wieść lekkie życie i nie masz ochoty podejmować pracy...
ale co do nastolatków nie kochanych przez rodziców, to sorry, ale niejeden byłby dobrym HITLEREM... więc nie mów, że brak miłości nie powoduje ran psychicznych... co chwilę ktoś w Ameryce dźga kogoś... 'haters gonna hate'! :)

ocenił(a) film na 3
Assapan1991

Masz rację, trochę za ostro pojechałem. Może dlatego, że ja w czasach szkolnych widziałem co innego. W szkole, do której chodziłem, te dzieci niekochane i z biednych rodzin, często były zahukane, wyśmiewane. Natomiast agresja pochodziła od tych dzieciaków z dobrych rodzin, które były głaskane po głowie i niczego im nie brakowało (nie musiały nosić butów po bracie). Naprawdę tak było.

Nie chce tu jakoś za bardzo moralizować, ale im jestem starszy, tym częściej zastanawiam się nad takimi sprawami...

Sony_West

jako studentka pedagogiki - pomoc społeczna i socjoterapia, w pełni Cię rozumiem... dzisiaj agresja pochodzi z domów patologicznych (nie w 100%, ale w większości)... nienawiść rodzi nienawiść, przemoc rodzi przemoc... a w domach tych prymusów (często snobów) lekceważenie i brak czasu dla dziecka rodzi to samo w późniejszych pokoleniach... stąd mamy biurokrację i inne pierdoły, które wkurzają ludzi ze społeczeństwa... ciężko dzisiaj żyć, ale te czasy są nasze i jak nie my je zaczniemy zmieniać, to kto? pozdrawiam :)