Niewidzialny

The Invisible
2007
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 21871
4,5 2 krytyków
Niewidzialny
powrót do forum filmu Niewidzialny

Donnie Darko.

ocenił(a) film na 9

Dla mnie film bardziej nawet niż z "Uwierz w ducha" kojarzył się z Donnie Darko. Fizyczne podobieństwo Nicka, kilka ujęć jakby skopiowanych z DD, przede wszystkim temat- możliwość zmiany tego co się juz wydarzyło. Oczywiście jest to moje subiektywne wrażenie ale dla mnie był to jakby DD oglądany z perspektywy Franka [królika, "ducha"].
P.S. Piszę troche szybko i chaotycznie ale kto zna dobrze DD to mnie zrozumie.

ocenił(a) film na 10
krdor

Też tak uważam, na początku miałam lekkie wrażenie że z skądś to znam, a to oczywiście Donnie :)
Sam film na mnie osobiście wywar ogromne wrażenie, po filmie szłam cała zapłakana do łazienki (aż wstyd się przyznać).

ocenił(a) film na 9
coah22

Zastanawiałem się do jakiego stopnia to podobieństwo filmów [mogę tak już pisać bo cieszy mnie, że Ty się ze mną zgadzasz] jest przypadkowe. DD jest z 2001 a szwedzki oryginał Niewidzialnego z 2001. Czyli DD był wcześniej. Planuje obejrzeć szwedzką wersję [ jest z angielskimi napisami] ale podobno ujęcia są bardzo podobne.

ocenił(a) film na 10
krdor

Nie oglądałam oryginału ale też zamierzam. Teraz niestety nie mam za bardzo czasu ale planuje przerzucić się na książki bo już oglądam filmy i oglądam ... a już dawno niczego nie czytałam, oczywiście oprócz lektur :)