1. Nie nudziłem się,
2. Ubawiłem się bo sprawdziło się moje przeczucie, że jak ta laska ściągnie czapkę, to okaże się boginią piękna,
3. Było to fantasy i naprawdę było klimatycznie, o czym poniżej.
Wyhaczone ciekawe motywy fantasy:
1. Bardzo zaintrygowało mnie co robi studzienka - chyba ściekowa - w lesie. Czyżby zwierzęta miały gdzieś tam specjalny szalet? Gdyby to działo się w Europie, to mogło być wejście do jakiegoś bunkra. Ale tu wszystko jest ok, bo to przecież to fantasy!
2. Koleś ktory podkablował swoją laskę i ta laska musieli być z rasy trolli, orków. Koleś, że ona nie pomyśli kto ją podkablował. Ona bo pokazała wszystkim świecidełka wkładając je do swojej szafki i nie pomyślała, że to podkablował ją jej kompan.
3. Jak na trollice lub samicę orka, ta laska była wyjątkowo urodziwa.
4. Sądzę, że zakonczenie jest majstersztykiem i mogą zrobić drugą część. Uratowany chłopak zajmie się czarną magią i wskrzesi swoją boginię piękna.
Może I ten film był nieco absurdalny, ale nie jak na fantasy. Dlatego moja ocena 8/10.
[nie udało mi się zrobić edycji w komentarzu wyżej, a wymagał małej korekty - poniżej komentarz już nieco poprawiony]
1. Nie nudziłem się,
2. Ubawiłem się bo sprawdziło się moje przeczucie, że jak ta laska ściągnie czapkę, to okaże się boginią piękna,
3. Było to fantasy i naprawdę było klimatycznie, o czym poniżej.
Wyhaczone ciekawe motywy fantasy:
1. Bardzo zaintrygowało mnie co robi studzienka - chyba ściekowa - w lesie. Czyżby zwierzęta miały gdzieś tam specjalny szalet? Gdyby to działo się w Europie, to mogło być wejście do jakiegoś bunkra. Ale tu wszystko jest ok, bo to przecież to fantasy!
2. Koleś ktory podkablował swoją laskę i ta laska musieli być z rasy trolli albo orków. Koleś znał jej intelekt i wiedział, że ona nie pomyśli kto ją podkablował. Ona bo pokazała wszystkim świecidełka wkładając je do swojej szafki i nie pomyślała, że to podkablował ją jej kompan.
3. Jak na trollice lub samicę orka, ta laska była wyjątkowo urodziwa.
4. Sądzę, że zakonczenie jest majstersztykiem i mogą zrobić drugą część. Uratowany chłopak zajmie się czarną magią i wskrzesi swoją boginię piękna.
Może I ten film był nieco absurdalny, ale nie jak na fantasy. Dlatego moja ocena 8/10.
odnośnie punktu 2.: nie znasz toku myślenia kobiet?;-) zwłaszcza w tym wieku i dosyć wyizolowanym i usztywnionym świecie własnej czapki , jak ktoś z nią sypia, to sądzi jeśli nie kocha, to przynajmniej wykaże minimalną lojalność. a dla faceta (zwłaszcza na takim dość niewyszukanym emocjonalnie i ogólnoludzko poziomie) może to oznaczać nic ponad to, że z nią sypia, i do niczego nie zobowiązuje...
mimo iż już nie jestem w nasto- wieku też sądziłam, że ew. zrobi coś w stylu: zadzwoni do kolesi, którym opychali towar, żeby jej nikt tego nie kupił i tak ją 'załatwi'. dzwonienie na policję to było sf tutaj, bo można ustalić na ten przykład numer dzwoniącego i zainteresować się, skąd ma info. i ogólnie szum w mieście zrobić...
Film miał mnóstwo błędów i nielogicznych posunięć. Poza tym rola dziewczyny ok ;)
Najciekawszy moment filmu który mnie rozwalił calkowicie -
SPOJLER -
Sama koncowka. Jada na tame. Agentka dzowni do szefostwa tamy ci mowia że za 15 minut spuszczą wodę. To policja się spręża jeszcze bardziej lecz gdy dojeżdżają do celu woda już leci a ciało chlopaka prawie tonie. No i uwaga - jeden telefon i bach wode zakręcają tak że nic nie leci - i moje pytanie - A nie mogli im od razu zakazać puszczać wody?
KONIEC SPOJLERA
5/10