Nieznajomi: Ofiarowanie

The Strangers: Prey at Night
2018
4,8 11 tys. ocen
4,8 10 1 10691
4,2 11 krytyków
Nieznajomi: Ofiarowanie
powrót do forum filmu Nieznajomi: Ofiarowanie

Jak myślicie o czym będzie ta druga część?

Przecież, kiedy chłopiec dotyka Kristen to ona krzyczy!
Więc może o tym będzie?

Albo, że Nieznajomi nawiedzą inną rodzinkę?

Jak sądzicie?

ttami93

na bank bedzie juz o innej rodzinie zreszta jak pewnie wiesz jest to na autentycznych wydarzeniach wieć znajdą pewnei inną rodzinke pierwsza cześc mi się podobała i nie urkywam ze czekam na następną :)

mAster_Z

ja tam nie do konca wierzę w autentyczność takich historii.na pewno sa podrasowane na potrzeby scenariusza.a mistrzostwo to paranolal activity z wymysloną historią,która sprzedano jako prawdziwą.a wracając do kontynuacji - znalazłam na filmwebie,że przezyja oboje i mordercy dopadna ich kilka lat później (bohaterowie będę małżeństwem z 2 dzieci).i to niekoniecznie może sie sprawdzić.byłoby zdecydowanie lepiej,gdyby obrali na ofiary kogoś innego.dlatego też nie napalam się zbytnio.sequele czesto są słabsze niestety.

margerita_5

Myślę, że nawiedzą inną rodzinę.
Chociaż byłoby ciekawie, gdyby Kristen przeżyła.
Może okaże się pomocą, dla następnych ofiar?
Z niecierpliwością czekam na następną część, pozdro.

margerita_5

autentyczne jest to ze zapewne gdzies tam w stanach zostala zamordowana jakas parka w domku na odludziu i sprawcow nie ujeto reszta to zamysl rezysera

mAster_Z

Nie jest to film na faktach autentycznych, z tego co pamiętam w napisach końcowych jest o tym notka.

karol_bc

Piszę słowo w słowo tak jak jest mówione w filmie na początku ( właśnie go ściągnąłem ), cytuje :
" To co zobaczycie wydarzyło się naprawdę. Wg FBI w Stanach Zjednoczonych, co roku dochodzi do 1 400 000 brutalnych przestępstw. W nocy 11 lutego 2005 roku Kristen McKay i James Hoyt wyszli z wesela przyjaciół i pojechali do letniego domu rodziców Jamesa. Brutalnych wydarzeń tamtej nocy do tej pory nie zdołano wyjaśnić. "

A po filmie w napisach końcowych ( prawie ostatnich ) jest napisane, cytuje:
" Postacie i wydarzenia przedstawione w niniejszym Photoplay ( pisownia oryginalna ) są fikcyjne. Wszelkie podobieństwo do rzeczywistych osób, żywych lub martwych, jest czysto przypadkowe. "

Ale w takim razie napisy pod koniec filmu, zaprzeczają tym słowom z początku produkcji. Więc gdzie tu logika i jak jest w końcu naprawdę ?!

Flinston1987

Chodzi o budowę napięcia :)

Flinston1987

Źródło - wikipedia.

Zgodnie z notatkami produkcyjnymi, film został zainspirowany przez wydarzenia z dzieciństwa reżysera Bryan'a Bertino: nieznajomy przyszedł do jego domu pytając o kogoś, kogo tam nie było. Bertino później dowiedział się, że tej nocy włamano się do domów, które stały puste. W swoim wywiadzie Bertino oświadczał, że jest "bardzo zaskoczony" jedną z teorii krążących w Internecie na temat "prawdziwych wydarzeń", na których film rzekomo opierają, ale powiedział, że jego głównym natchnieniem jest Helter Skelter, prawdziwa książka kryminalna o morderstwach w rodzinie Mansona

Tylko ciekawe czemu sam reżyser jest zaskoczony...

Flinston1987

Ale to tylko tłumaczenie/lektor. Napisane jest, że film INSPIROWANY prawdziwymi wydarzeniami.

użytkownik usunięty
ttami93

http://www.filmweb.pl/news/Kontynuacja+Nieznajomych+mimo+wszystko+z+Liv+Tyler-59 610
http://www.filmweb.pl/news/Ujawniamy+szczeg%C3%B3%C5%82y+%22Nieznajomych+2%22-59 089

Tutaj macie więcej informacji.