można poznać źródło ? na pw ;) już nie moge się doczekać.
I powiedz chociaż czy warto oglądać.
No dużo lepiej się ogląda...scena z WC w pociągu w pierwszej scenie dobra :) I jak Crews zaczyna rozpi...alac ze swojej zabawki w dokach to czuć moc w końcu... jednak kwestia montażu wiele zmienia. (Nie moge pisać na priv, nie wiem czemu), ale wystarczy pogooglować.
Podobno dodali też dodatkowe sceny walki z udziałem Stathama i Snipesa w finale.
Tak...nie jest tego dużo, ale parę fajnych akcji jest... i inaczej kończy wielki koleś walczący ze stathamem na końcu :)
Podsumowując: nadal nie jest to to, czego bym oczekiwał po 3 części, głównie ze względu na dłużyznę od walki w dokach do ostatniej rozpierduchy, i wsadzenie młodych do filmu. Niemniej tą wersje już dużo lepiej się ogląda, i co najmniej 1-2 punkty więcej się jej daje :)
Czy mógłbyś napisać co zostało zmienione w stosunku do wersji kinowej - jedno pod drugim. ?
Wszystkiego nie jestem w stanie napisać, bo nie znam na pamięć tego filmu. Na pewno dodana zabawna scena z WC w misji w pociągu, każda scena rozpierduchy ma inny montaż, więcej wybuchów i widać, że oponenci giną. Dodatkowo rzeczywiście więcej Stathama i Snipesa w scenie końcowej, Snipes głównie nożuje kopie, Statham ma pare fajnych wślizgów z bronią, i końcowego oponenta załatwia wbiciem noża w bark. Co mnie rozczarowało to to, że niestety scena Arnolda i Jeta w ogóle nie została przedłużona.
A czy w filmie jest dodana (zrobiona z CGI, ale jednak) krew ? Bo w poprzednich filmach serii, jucha tryskała przy każdej możliwej okazji, fajnie by było żeby tu podtrzymali tę "tradycję"
Może się Sylvester pocałować, myślałem że chociaż Unrated będzie hardcore, tak jak to powinno wyglądać... ZIEEEEW
Niestety krwi jest nadal jak na lekarstwo, co jest dziwne w końcu w poprzednich częściach jest "cyfrowa", (ja wspomniałeś) wystarczyło dodać trochę CGI
To tam była jakaś krew ?? ;o jedyną jaką widziałem to , ta na opatrunku Cezara ;/
I serio Sylwek tak pojechał w uja z widzami że szok.. mimo że dodali "nowe" ujęcia w walkach, i pare scen więcej jest, to i tak dużo brakuje żebym kupił jego film ;/ Jeśli z 4 zrobi to samo, to lepiej żeby poszedł znów na emeryturę i spróbował za pare lat ..
"scena (...) Jeta w ogóle nie została przedłużona."
Rozumiem, że nie dostał sceny walki -.-
Dzięki za informację.
Dzięki za info.Już znalazłem tą wersję.
Długość filmu 2:11 czyli o 5 min dłuższa.
Ciekawi mnie tylko czy dodali po prostu te 5 min do różnych scen,czy coś pozmieniali,gdzieniegdzie dodali,a gdzie indziej ucięli...?
Napisy Pl są już do tego ?
Czy u Was od kilku dni,po kliknięciu w opcję "Zaloguj",trzeba czekać około 20-30 sek...?
Nie mogę znaleźć napisów.
Założyłem nowy temat,będzie bardziej widoczne...
Dobrze chociaż,że wersja Unraded jest po angielsku,a nie po niemiecku....
W sumie konkretny opis dałem na blogu u ,,Exp91 ,, No ale moge powtórzyć : No zdecydowanie lepszy montaż ,mniej się kamera trzesie ,wiencej ostrzejszych scen ,choć znowu nie są aż tak mocno krwawe ,dodanie innych scen akcji ,walka Stathama z Rumuńskim Mułem trochę inaczej się kończy ,Jason wbija mu soczyście nóż w bark i kopie w łeb ,Wesley wiencej sieka nożem swoich oponetów ,W akcji porcie Wesley przebija maczugą gościa na wylot ,Banderas troszke inaczej walczy ,w sensie jego walki są chyba troszkę rozbudowane itp Mógł bym tu w nieskończoność opowiadać .Dziś zrobie powturke z wersji kinowej i z UNTRATED ,i jeszcze głebiej dokonam analizy .
Już daje : http://www.filmweb.pl/user/Expendable91/blog/551998-Piwo%2C+Akcja%2C+Expendables .+ostatnio+obejrzane?commentsPage=132#komentarze
No to mogą coś opisać :
Nie wiem które sceny tutaj dodali a które ucięli,ponieważ wcześniej nie oglądałem innej wersji...czekałem specjalnie na tą.
Wypadło lepiej niż myślałem.Pomijając raczej nie za skomplikowaną jak na takie filmy przystało fabułę,wszystko było raczej wyważone.Humor (przez Banderasa prawie popłakałem się ze śmiechu ),niezłe bijatyki,rozpierducha,trochę dramatu i oczywiście finałowa walka.Nie odczułem również aby młodej ekipy było za dużo.Mieli może dłuższe 10 min a w końcu dostali i tak do zrozumienia,że to jednak nie oni grają tutaj pierwsze skrzypce...Tak naprawdę z tych 4 młodych,Ronda Rousey była najbardziej widoczna,pozostali zeszli na drugi plan.
Sylwka ogólnie było najwięcej.Mel Gibson nieźle zagrał czarny charakter.Pozostali panowie,w tym Arni również mięli swoje kwestie...
Praktycznie dodałbym kilka rzeczy.Było kilka zakrwawionych twarzy i parę przekleństw,jednak pomimo że to wersja bez cenzury,nie dodali torebek z farbą imitującą krew.Kolejna rzecz - nasi bohaterowie powinni zostać trochę bardziej ranni,no ale z drugiej strony przecież to Niezniszczalni.
Co do dziwnie posklejanych scen o których niektórzy pisali.Wydaje mi się że w pierwszym pościgu,jak chcieli dorwać Gibsona,trochę było to widać ale nie aż tak strasznie...
Jak mam się jeszcze do czegoś przyczepić,to końcowa walka Sylwka z Gibsonem powinna być jakieś 20 sekund dłuższa.
Zauważyłem,że Statham został tutaj faworyzowany.Pierwszy raz Sylwek wygonił Banderas z miejsca Stathama.Drugi raz - nóż Stathama utrzymał się dłużej niż nóż Snipesa...
Poza tym wyszło lepiej niż oczekiwałem ,czytając te wszystkie opinie.
Założę się Bradock,że jakbyś wcześniej nie oglądał zwykłej wersji dałbyś 8/10.Dodatkowo nie wiem jak Ty to oglądałeś z obrazem opóźnionym 20-30 sekund od dźwięku :)
Ode mnie 8/10
Simon : Dzięki za tą recenzje .Zgadzam się z tobą że wersja R jest lepsza od tej kinowej z PG -13 ,sam mi się bardziej podobało ,głównie na dodanie wiencej scen akcji z Stathamem i Snipesem .W wersji kinowej nie ma np tej sceny z WC w pociągu ,jak zapewne oglądałeś to wiesz o co chodżi .Nie ma sceny w porcie gdzie Snipes przebija gościa maczetą ,nie do końca jest pokazana prawdziwa scena w magazynie ,gdzie dwóch gości zachodzi Snipesa od tyłu a Jason ich potem kasuje ,nie ma pokazanego jak Jason wbija nóż temu facetowi itp W wersji PG -13 nie ma scen jak Wesley kasuje zamaskowanych facetów nożem ,po czym jednemu wbija nóż w klatę i kopię ładną obrotówkę ,nie ma pokazanej dokładnie sceny jak Dolp i Randy zabijają tych dwóch czołgistów ,takich scen jest wiencej .Ale po minając te skrócone sceny akcji z R to przecież połowa filmu skupia się na werbunku młodych przez Sylwka a potem razem próba złapania Gibsona .Po co to mi ? Przecież Sylwek,Statham ,Snipes ,Lundgren są głównie na początku filmu ,tak może 15 minut a potem nadchodzą w finale ostatnie 30 minut .Za mało ich było a za dużo tych młodzików itp To są dla mnie główne żazuty wobec filmu oraz też montaż .Jednak pościg w porcie słabo został nakrecony ,kamera się trzesie ,nawet w wersji Untrated .Ogólnie ,,Exp3 ,, w wersji R to dobre kino ale bez szału ,rewelacji .Taka prawda .
Może ta rekrutacja młodych była zamierzona,aby pokazać,że jednak to był błąd i jakby nie stara ekipa cienko by skończyli...
W wersji PG13 były jakieś fajne sceny których nie było w R ?
Jeszcze wracając do ,,Niezniszczalnych 3 ,, to dwie rzeczy utkwiły mi w pamieci oglądając wczoraj wersje Untrated :
1 Realizm - W tym filmie chyba praktycznie nie istniał np podczas finałowej akcji w starym budynku Ortiz idzie z policyjną strzelbą na 2-3 żołnierzy z kałachami i zabija ich ,hu*j z tym że podczas wystrzelenia z strzelby potrzeba kilka sekund żeby
przeładować a z kałacha możesz nom stop walić i to z seriami ,ale to jest nic Banderas z dwoma normalnymi pistoletami kosi 2 idących naniego żołnierzami z karabinami maszynowymi ,Sylwek też chyba kilku skosił zwykłym westernowym rewolwerem xD .Już nie mówiąc o ostrzeliwani ich z cieżkiej artyleri i czołgami ,kilka razy dostali ale tylko im się grund pod nogami zarwał .Zero ran ,,zero obrażeń ,zero krwi itp
2 Killcount : Jak by w tym filmie policzyć od początku ile ekipa Barneya oraz młodziki zabili w tym filmie osób to z pewnością
wyjdzie bogaty Killcount ,tylko ile zabili ? Czy najwiencej w całej histori kina akcji ? Tego nie wiem ? Arni w ,,Komando ,, chyba skosił 500 osób z czego się nie mylę .
To fakt,realizmu nie było,ale w takich filmach schodzi on na drugi plan...
Obejrzę sobie z ciekawości tą PG-13...
No nic,teraz z klasycznych akcyjniaków najbardziej czekam na nowego Rambo :)
Oglądałem ostatnio http://www.filmweb.pl/film/Krocz%C4%85c+w%C5%9Br%C3%B3d+cieni-2014-655615
Można zobaczyć ale bez rewelacji....
Ja czekam na ,,Johna Wicka ,, !!! Czytałeś jakie on ma świetne recenzje ? Ponoć jeden z najlepszych filmów akcji
ostatnich lat ,prawdziwy OLDSCHOOLD PEŁNĄ GEMBĄ .Ale z ostateczną opinią poczekam gdy obejrzę film na
spokojnie w kinie .Jak to się mówi : Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca .Mam jednak dużą nadzieje i tesknotę że po słabych ,,Exp3 ,, dostanę wkońcu MĘSKIE BEZPARDONOWE I BRUTALNE KINO AKCJI ,Tak jak to było w
,,Olimpie w ogniu,, gdzie na poczynania Butlera patrzyło się z krwawą i sadystyczną przyjemnością (Łamane kończyny ,walka nożem ,brutalne finishery -istna poezja i kwintesencja kina akcji .)
Czyli Ex3 uważasz za słaby a nie średni film ?
Co do "Johna Wick" - zobaczymy ale Keanu Reeves nigdy dla mnie nie był typowym twardzielem...
W sumie ,,Exp3 ,, uważam za niezły/dobry film ale to nie jest to czego oczekiwałem ,nie jest tragicznie ale mogło by być znacznie lepiej .Do 1,2 cześci nie ma startu ta cześć ale jak tobie się podoba to Ok .Ciesze się że ci się udał seans ,w sumie najbardziej rozsądnie postąpiłeś czy najlepszą opcje wybrałeś do oglądania czyli wersja Untrated .Podziwiam cię że tak długo wytrzymałeś .
Co do Keanu Reeves -owszem ,on nie jest typowym twardzielem ale dziś pojecie ,,Twardziel ,, w kinie akcji
uległo znacznemu przedefiniowaniu ,Reeves na tle aktualnych herosów/twardzieli kina akcji typu Damon ,Tatum ,Walker to jest kozak w hu**j !!! Zresztą zobacz sobię klipy z ,,John Wick ,, -będziesz oczarowany !!! : http://www.youtube.com/watch?v=VnPagmeLm-g
Wedlug mnie ta czupryna troche nie pasuje do twardziela :) ale film z checia obejrze...
Boże...bez obrazy, ale jak mężczyzna tak się skupia (gada) na wyglądzie innego mężczyzny, to trochę jest podejrzliwie i niezbyt dobrze świadczy.
Po prostu taki czochruch wyglada mniej agresywnie od typowego łysola a wyglad w kinie akcji jest bardzo wazny.Co Ty mi tu wyjezdzasz o orientacji :)
Ale przecież z Reeves z tą czupryną i z tym zarostem wygląda bardzo grożnie .Nie lubie łysoli ,chociaż Wills i Diesel dobrze wyglądają ,natomiast Statham już nie .Nie pasuje mu to ,moim zdaniem .Skoro tak zwracam uwagę na wygląd to powineś obejrzeć ,,Splint Second ,, z Hauerem .Ale Rutger tam mega kozaka zagrał !!! Jedzie na kawie ,czekoladzie ,pali fajki ,nawet gdy myje żeby ,sypie one -linerami ,skórzany płaszcz itp Jednym słowem apogeum twardzielskiego kina :http://www.youtube.com/watch?v=elwXnvoJIQ0