PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73940
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3
simon3333

Zgrywałem się tylko. Nie, ja pomyślałem, że jesteś kobietą, bo to one bardziej na wygląd chłopców zawracają uwagę. :D
Oj co ty od niego chcesz. Ubrany w czarny garnitur, spoglądający zimnym wzrokiem drewniany John Wick = twardziel. Hehe
Tak na poważnie teraz, to nie mięśnie i twarz przejechana przez traktor czyni z człowieka twardziela, a zachowanie, cechy charakteru itd.

ocenił(a) film na 8
granat5

Tylko że tak na poważnie,to ja tego nie biorę do siebie,ponieważ to jest tylko film,w dodatku "pusty" akcyjniak,a nie życie,gdzie prawdziwy facet,to taki,który potrafi zapewnić bezpieczeństwo i godne życie swojej rodzinie...:)

ocenił(a) film na 6
simon3333

A zgadzasz się z tą tezą że od czasu ,,Uprowadzonej ,, i ,,Niezniszczalnych ,, z 2010 roku mamy taki leki renesans kina akcji ? Odrodzenie tego gatunku na nowo ? A o to przykłady :
-Niezniszczalni 2,3
-Mechanik ,Protektor ,Elita Zabójców ,Homefront
-Olimp w ogniu
-Ninja Assassin ,Ninja 2
- John Wick ,
-Uprowadzona 2 ,teraz bedzie 3
-Raid 1,2
-Kula w łeb ,Likwidator ,Escape Plan
-Ageńci ,
Pewnie powiesz że Statham grywał w filmach akcji przed 2010 ,owszem ale nie w takich jak ,,Elita Zabójców ,, -Transporter ,, i ,,Adrealina ,,były robione pod Gimbazę
-Butler nie grywał w takich akcyjniakach jak ,,Olimp w ogniu ,, A ,,John Wick ,, zbiera świetne recenzje -ponoć bardzo dobre kino akcji i być może przełom w kinie akcji .

ocenił(a) film na 8
bradock

Tak,zgadzam się,ale żeby to było bardziej widoczne to po prostu trzeba powiedzieć,że więcej aktorów bierze się za filmy akcja/sensacja/kryminał.

O ile (z aktorów którzy grają w wymienionych przez Ciebie filmach) Sylwek,Arni,Statham,Adkins i Wahlberg,grali już w podobnych produkcjach przed rokiem 2010,to teraz wzięli się dodatkowo za to Neeson, Butler,Reeves,Washington itd.

"Raid" w tej klasyfikacji nie biorę pod uwagę,bo to bardziej kino azjatyckie...

bradock

A ja gdzieś czytałem, że to od Johna Rambo (2008), lekko się odrodził ten gatunek. W końcu wtedy Stallone wrócił na poważniej i gdyby nie Rambo mogłoby nie być Expendables.

"Pewnie powiesz że Statham grywał w filmach akcji przed 2010 ,owszem ale nie w takich jak ,,Elita Zabójców ,, -Transporter ,, i ,,Adrealina ,,były robione pod Gimbazę "

Skoro Transporter był robiony pod gimbaze, to pod kogo był robiony Olimp w ogniu. Pod dzieci z podstawówki? :D :D Transporter to jeden z lepszych filmów akcji i bije na głowę wiele tych niby dobrych klasków ze starych lat. A Adrenalina to absurdalny film, który wyśmiewa filmy akcji i przyzwoicie mu to wychodzi, choć ja się tym filmem nie jaram.

użytkownik usunięty
granat5

Dokladnie, przynajmniej jedynka Transportera jest dobra i zabawna. Ile tego gówna bylo w latach 80- tych typu spikmanowki, grunerówki.

Dokładnie, nie wszystkie te stare filmy są takie zajebiste.

użytkownik usunięty
granat5

Prawdą jest, że było ich więcej i że przecieraly szlaki, ale wtedy też pelno było kałowych produkcji z bazarów.

ocenił(a) film na 6

Ja bym tak nie krytkował filmów Jeffa Speakmana .,,Jego debiutujący film ,,Niezawodna Obrona ,, zarobił w Stanach 14 mln dolarów ! Żaden film Lundgrena z jego główną rolą nie zarobił tyle kasy !!! Nie licząc ,,Władcy Wszechświata ,, ale tam był znacznie wyższy budżet ,no i He -man był na topie .

użytkownik usunięty
bradock

Tylko ja nie patrzę na kasę, bo teraz filmy The Rocka zarabiaja wiecej, a sam widzisz pod kogo je kręcą.

ocenił(a) film na 6

Tak .

ocenił(a) film na 6
granat5

Chodziło mi o to że ,,Transporter ,, to dobry film ale jednak w nowoczesnym stylu ,po za tym PG -13 .Po ,,Exp 1,2 ,, producenci zaczeli znów krecić film w klimacie starej szkoły kina akcji czego kulminacyjnym momentem był ,,Olimp w ogniu ,, i ,,John Wick ,,

użytkownik usunięty
bradock

Dobrze widzę? Elita zabójców pod gimbazę?

ocenił(a) film na 6

Transporter ma kategorie PG -13 i ma taki lajtowy klimat ,przesadzone sceny akcji .,,Elita Zabójców ,, ma R -kę -mroczny klimat ,i fabułe charakterystyczną dla kina akcji lat 80 .,zresztą akcja dzieje się w latach 80 .A ,,Adrealina ,, -scena w której Statham wali tą blond laskę -to nie jest dla Gimbazy ?

użytkownik usunięty
bradock

,,Elita Zabójców ,, ma R -kę -mroczny klimat ,i fabułe charakterystyczną dla kina akcji lat 80 .,zresztą akcja dzieje się w latach 80'' To też jest dla gimbazy, dobrze rozumiem?

ocenił(a) film na 6

Nie nie jest dla Gimbazy bo ma kategorie R .Dobra ,popełniłem błąd uważając że ,,Transporter ,, jest dla Gimbazy czy ,,Adrealina ,, -bo są dla wszystkim widzów ,Ok ? Ale chodziło mi o to że takie filmy Jasona jak ,,Mechanik ,, ,,Elita Zabójców ,, czy ,,Protektor ,, są według mnie bliższe klasycznemu kinu akcji lat 80 niż np seria ,,Transporter ,, która ma jednak kategorie PG -13 i dopuszcza do oglądania młodszą widownią co za tym idzie łagodzenie filmu .Filmy akcji lat 80-90 były głównie kierowane do dorosłej widowni ,a nie dla dzieci ,co ma też przełożenie na jakość filmu ,porównaj sobie ,,Exp1 ,, w R z ,,Exp3 ,, w PG -13 ? Zresztą nie oszukujmy się ,filmy w których grywają Diesel ,The Rock i które mają kategorie ,,PG -13 ,, np ,,Szybcy i Wściekli 7 ,, są robione bardziej pod młodszą widownie niż starszą .Taka prawda ,.

ocenił(a) film na 8
bradock

Bradock,co sądzisz o nowym Transporterze ?
http://www.filmweb.pl/film/The+Transporter+Legacy-2015-719147
Powiem Ci że widziałem ostatnio film z gościem,który gra tam główną rolę i jak dla mnie pasuje.Taki trochę cwaniak osiedlowy.Swoją drogą bardzo dobry film,tylko nie wiem czy lubisz taki klimat :
http://youtu.be/sAqpdgEOWZU

ocenił(a) film na 8
bradock

Oczywiście wolałbym aby Statham grał w tej serii do końca ale tamten gościu mógłby się sprawdzić w filmach akcji...

ocenił(a) film na 6
simon3333

Nie wiem ? Możliwę że tak .Mi tam seria ,,Transporter ,, jest obojetna ale jak wyjdzie to napewno obejrze ....

ocenił(a) film na 8
bradock

Na jakiego aktora teraz najbardziej liczysz w akcyjniakach ? Ne chodzi mi o jeden film tylko kilka w przyszłości...
Chyba wiem... :)

ocenił(a) film na 6
simon3333

Gerard Butler =Mężczyzna naszych czasów xD http://www.youtube.com/watch?v=Rs_wFbECVws

ocenił(a) film na 8
bradock

Wiedziałem :)

ocenił(a) film na 6
simon3333

A tak na poważnie to bardziej liczę na scenarzystów ,producentów niż na Aktorów .Oto przykład : Obecnie Gerard Butler kreci film akcji (Według Filmwebu ) pod tytułem : ,,Geostorm ,, Na początku myślałem że to bedzię jakiś akcyjniak w stylu ,,Johna Wicka ,, czy ,,Prawo Zemsty ,, Gdy poszperałem w necie jakieś info na temat tego filmu ,to okazało się że film bedzie opowiadał o jakieś asteroidzie która zbliża się do ziemi i może zagrozić światu .Gerard bedzie grał jakiegość naukowca ,który ma zapobiec tej katastrofie .No ładny mi tej film akcji ? To bedzię z pewnością kino katastroficzne /s-f -efekty specjalne bedę pewnie w swoim żywiole xD Dzisiaj w kinie jest sporo twardych i charyzmatycznych ziomków typu Statham ,Diesel ,The Rock ,Nesson ,Butler ,Wahleberg a nawet fajne seksowne suczki typu Ronda Rousey ,Zoe Saldana tylko co z tego skoro takie prawdziwe ,rasowe ,pełnokrwiste kino akcji już sporadycznie powstaje .Królują głównie filmy s-f ,adaptacje komiksów ,komedie romantyczne .

ocenił(a) film na 8
bradock

No i to raczej się nie zmieni.Teraz ludzie odróżniają filmy s-f od filmów akcji.Np. x-men jest fajny ale ludzie oceniają go jako film s-f,gdzie z założenia wszystko jest nierealne a z kolei od filmów akcji/sensacyjnych chcą większego realizmu i np. taki Kommado by dzisiaj nie przeszedł i pewnie miałby ocenę 4/10.
Jedyne co dzisiaj może przejść to film sensacyjny z dobrym aktorem (w sensie,który ma dobry warsztat aktorski) i niezłym scenariuszem.Stać na to właśnie Butlera.Neesona,Hardiego...
Sylwka,Arniego,Statham ogląda się tylko z sentymentu....

ocenił(a) film na 6
simon3333

Tak masz racje , że ludzie dziś chcą realizmu w kinie akcji i zwykłych bohaterów od jednoosobywych armi -świadczy chociaż o tym sukces trylogi Bourne'a ,sukces Craiga jako Bonda
czy kasowe 2 cześci ,,Uprowadzonej ,, Ale na szczeście zdarzają się też miłe niespodzianki w postaci stereotypowych -wybuchowych filmów akcji np ,,Olimp w ogniu ,, ,,John Wick ,, czy 2 cześci ,,Exp,,

ocenił(a) film na 8
bradock

Expendables tak jak piszę - raczej z sentymentu,a John Wick jeszcze chyba nie widzieliśmy,więc trudno ocenić jaka będzie fabuła itd...:)

ocenił(a) film na 6
simon3333

Zaraz idę oglądać ,,Uprowadzoną 2,, na Polsacie -Liam Nesson bedzie łamał złym ziomkom karki jak zapałki xD A Póżniej ,,Dyskryt ,,

ocenił(a) film na 8
bradock

Jak lubisz filmy s-f w klimacie Łowca Androidów i Dystrykt 9 to obejrzyj sobie to z Banderasem.Nawet niezły http://youtu.be/zORSMNl5t8E

Przy okazji...
Widziałem "Epicentrum" - całkiem ok :)

użytkownik usunięty
bradock

Zgoda co do Diesela i Rocka. Myślałem, że jedziesz Elitę zabójców.

Myślę, że wcześniej chodziło mu że Elita jest w starym stylu.

ocenił(a) film na 6
granat5

Tak .

bradock

"Chodziło mi o to że ,,Transporter ,, to dobry film ale jednak w nowoczesnym stylu"

Powiem tak. Pieprzyć to w jakim jest stylu. Ważne, że jest zajebisty. I mamy teraz XXI wiek, a nie lata 80, żeby robić "stare" filmy.

"Transporter ma kategorie PG -13"

Ja pytam i co z tego? Liczy się to, że ten film jest dobry w swoim gatunku. Wiele filmów z R-ką to często badziewia, których nawet kategoria wiekowa nie ratuje.

",przesadzone sceny akcji"
A np. Komando nie jest przesadzone?

ocenił(a) film na 6
granat5

W sumie ,,Transporter ,, to jeden z niewielu dobrych filmów w PG -13 ale ja i tak wole inne filmy Stathama .

bradock

Co sądzisz o filmie Zabójca z Jasonem?

ocenił(a) film na 6
granat5

Właśnie bardzo lubie ten film ,taki w starym stylu -ciekawa fabuła ,historia ,Statham ,Jet Li ,dużo akcji i te azjatyckie klimaty -yakuza ,chińska mafia .Oglądałem go ostatnio chyba 2 lata temu na TVP1 ,w nocy i wydawał się dość brutalny ,ostry -szczególnie gdy Jet Li kroił swoich oponetów Mieczem .Naprawdę fajny film ,choć nie najlepszy .A jak tobie się podobał ?

użytkownik usunięty
simon3333

Gdzie znajdę te napisy o których mówisz?

ocenił(a) film na 8

Wybierz sobie z listy pozycje,które będą miały czas 2:11s

http://www.napi projekt.pl/napisy1,1,1-dla-41229-Niezniszczalni-3-%282014%29

Połącz słowa "napi" i "project" - inaczej nie chciało wejść...

użytkownik usunięty
simon3333

Wielkie dzięki :)

ocenił(a) film na 8

http://youtu.be/4QWfrxYt9DQ

ocenił(a) film na 8

Gdzie jest ten blog,w którym to opisywałeś ? :)

ocenił(a) film na 8
simon3333

Sorry,źle podpiąłem :)

użytkownik usunięty
simon3333

Chyba u Expendable91.