PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73944
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

Jest strzelanina na pełnej parze jak na dobry film akcji przystało, a nie jakieś pif paf i są wyścigi na
krawędzi szybkości i najlepsza mieszanka śmietankowa aktorska, po prostu plejada gwiazd którzy
takie rzeczy wyczyniają że szczęka zwykłemu normalnemu człowiekowi opada.

Balziuba

I jeszcze należy wspomnić, ze Stallony wyrasta na jednego z najlepszych scenarzystów holywoodu.

ocenił(a) film na 4
Balziuba

Scenariusz to akurat największa patologia tego filmu, ale również montaż, efekty specjalnie i wiele wiele innych rzeczy, których nie chce się wypisywać.

Balziuba

Tak twój wpis dokładnie pokazuje dla kogo jest ten film.

robokob

Właśnie dla ludzi co potrafią docenić genialne kino.

ocenił(a) film na 10
robokob

Wielu ludzi obraża trylogie Niezniszczalnych, bez fabuły bez efektów specjalnych bez jakiś pomysłów na film...
Pytanie więc, dlaczego na te filmy idziecie do kin, wychodząc z twarzą na ustach. Chcecie być ''lepsi'' obrażając film niż być jak inni szczerzy i wprost powiedzieć FILM jest COOL ??
Zatem idąc na taki film ''Niezniszczalni'' czego oczekiwalibyście od części I, II czy III aby nazwać trylogię ''Super'' !!!.
Jestem tego ciekaw, czego oczekiwalibyście, jakiej akcji, fabuły, aktorów itd. Bo jeśli mówicie o filmie źle tylko dlatego że Stallone nie wybrał do roli ''przykładowo: Ala bundiego'' a Chucka Norrisa, to już film ma być do bani ??
Założę się że wy nie nakręcilibyście nawet 2 minut porządnej sceny...

zs_dawo_26

Oni nie zrozumią co to jest genialne kino akcji.

Balziuba

Genialne kino akcji to było w latach 80 i na początku 90,potem powielanie bardzo dobrze zrealizowanych pomysłów ,reboty,remake i inne wznowienia.Samych Niezniszczalnych kinem akcji nazwać nie można jest to raczej czarna komedia ,bo jak może się liczyć z takimi filmami akcji jak:
Najemnicy
Krwawy sport
Kickboxer
Samotny wilk McQuade
Zaginiony w akcji
Starcie w japońskiej dzielnicy
Uniwersalny żołnierz
sorry Niezniszczalni nie są filmem akcji jeśli nie widziałeś chociaż jednego z tych filmów to nawet się nie odzywaj

piekielny84

Wszystkie widziałem tak się składa, wiadomo - klasyka I bym dorzucił jeszcze Nieuchwytny cel.
A jakim są filmem Niezniszczalni jak nie filmem akcji co? Może westernem? A może melodramatem albo dramatem psychologicznym? A może musicalem historycznym ? Czy też niezniszczalni to komedia romantyczna?

użytkownik usunięty
Balziuba

Niezniszczalni to rasowe kino akcji, dwójka to sądząc po ilości kałowych nawiązań komedia biograficzna, a trojka to kino młodzieżowo - familijne.

ocenił(a) film na 6

2 to bardziej pastisz kina akcji .W sumie jedynka też trochę .

bradock

"W sumie jedynka też trochę."

Zwłaszcza scena rozmowy między Schwarzeneggerem, Stallonem i Willisem, przy której przysłowiowo "jebłem".

Ziomaletto

Rewelacyjna scena.

ocenił(a) film na 8
Balziuba

Też tak sądze, bardzo dobry film, dziś byłem w kinie :)

thompson19982

Dokładnie. Ja to dawno dawno sie tak w kinie dobrze nie czułem. Wgnieciony w fotel totalnie nieprzeciętnie.

Balziuba

Kto ci zapłacił za ten wpis?

actionhero

Jakby ktoś wiedział, jaki ten wpis będzie, to założę się, że zapłacono by autorowi za to, aby go nie napisał...

actionhero

Stallony, a co?

ocenił(a) film na 5
Balziuba

hahaha co za idd..iota , film jest chyba zrobiony pod idi ,jak ty , troll

nea_filmweb

To, że komuś się to podoba, a tobie nie, to nie znaczy, że jest idiotą i trollem.

Jerychon

Właśnie sie z toba zgadzam, a raczej idiotą jest ten co wyzywa innych bo komus sie film spodobał.

ocenił(a) film na 10
nea_filmweb

Trzeba być idiotą, żeby nazwać kogoś idiotą za jego gusta. A film genialny. Dawno nie widziałem takiej odmóżdżającej sieczki.

johny_bambo

On tak ma, uważa sie za nieomylnego, a jak ktos myśli inaczej od niego to wyzywa i obraża. Taki typ człowieka.

ocenił(a) film na 3
Balziuba

Jak dla mnie kolejny film w którym całe wojsko (swoją drogą oczywiście tępe, bo złe) nie może ustrzelić kilku kolesi, za to Oni ze snajperską dokładnością ściągają wszystkich z helikoptera, łódki czy samochodu... Wiadomo film akcji, Hollywood itp, ale choć trochę rzeczywistości... wolę s-f, tam przynajmniej z założenia wiem, że to nie realne ;)
Sabotage, z Arnoldem, wydaje mi się o niebo lepszy... mimo również momentami naiwnej fabuły...

maidey

Ja to miałem zupełnie inne odczucia. Arcydzieło, że masakra.

maidey

W wielu filmach tak jest. Patrz na przykład Desperado. Trzeba się do tego przyzwyczaić i tyle. A sam film był świetny. Czysta akcja tak jak powinno być. Zrozumcie ludzie, że jest wiele filmów. I nie wszystkie muszą być realistyczne z nie wiadomo jaką fabułą.

ocenił(a) film na 5
OpiekaczSG

W Desperado dostał chyba 2 razy, no i zabili też jego kumpli ...

diabol44

Ale zobacz np. sceny w barze kiedy Mariachi jest ze 4 metry od kolesi z karabinami, a oni nie mogą trafić ;D

maidey

"swoją drogą oczywiście tępe, bo złe"

Drobna korekta: zUe.

ocenił(a) film na 8
Balziuba

naucz się najpierw nazwiska swojego idola synku

Danielak_Lucek

Tak sie mówi w slangu akcji, a nawet przez jedno l. Stalony. Ale ty widocznie dzieciaczu za mały jesteś żeby o tym wiedzieć cokolwiek. Jeszcze Cie na świecie nie było jak sie takie klasyki oglądało.

ocenił(a) film na 8
Balziuba

ty za to byłeś i masz chyba ze 100lat, chyba jedynki i dwójki nie widziałeś skoro to dla ciebie najlepszy film, śmiech na sali

Danielak_Lucek

Śmiech na sali to jest jak ludzie widzą co piszesz.

Balziuba

Odezwał się "wielce" dorosły.

Ziomaletto

Ty juz lepiej nic nie pisz dzieciaczku.

Balziuba

Wymyśl coś lepszego niż tylko riposty z piaskownicy. XD

Ziomaletto

Twoje są z piaskownicy.

Balziuba

No cóż... Trolls are everywhere. XD

Ziomaletto

Sprawia ci frajde takie wyzywanie?

Balziuba

"Tak sie mówi w slangu akcji, a nawet przez jedno l. Stalony."

A od kiedy? Bo ja na necie sumując przesiaduję w różnych środowiskach i ANI RAZU nie spotkałem się takim sposobem zapisu. A uwierz mi, sporo internetu zwiedziłem.

Ziomaletto

Od przełomu lat 80 i 90 ale ty tego dzieciaczku pamiętać nie możesz. Wtedy nie było internetu. Wtedy trzeba było iść na targowisko i kasete wymienić i każdy wiedział o co chodzi. Ale nie ty i nie twoje pokolenie z gimnazjum.

Balziuba

Te "Ad Personam" ci kiepsko wychodzi, panie "dorosły". ;)

Ziomaletto

Tobie za to wcale nie wychodzi dzieciaczku.

Balziuba

Już nawet nie będę odpowiadał na te twoje żałosne posty, bo ich poziom jest BARDZO niski.

Ziomaletto

Twój poziom jest niski. I jeszcze kultury cie nie nauczyli.

Balziuba

Skoro jesteś "dorosły" to chyba powinieneś odpuścić jako teorytycznie "mądrzejszy", no ale cóż... Dzieci widać mądrzejsze od dorosłych, więc odpuszczam sobie, bo rozmowa z tobą nie ma sensu, bo widać, że znasz się jak świnia na pieprzu.

Ziomaletto

Ale co ja mam odpuszczać?

Balziuba

Przekonaj się.

Ziomaletto

A mówiłeś że jesteś dorosły i dlatego odpuszczasz. Czyli nie jesteś dorosły, tylko dzieciaczek biedny. Tak jak mówiłem na początku. Ojeju. Wydała się prawda o tobie. I co teraz będzie?

Balziuba

Gdzie tu była mowa, że jestem dorosły?

Ziomaletto

Nie bez przyczyny to napisałeś.