PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73944
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

-Najlepszy zły charakter
-Najlepszy scenariusz (często obciachowe dialogi z jedynki i autoparodia z dwójki zniknęły)
-Najlepsze sceny akcji (no może troszkę brakuje scen walk na pięści- pod tym względem króluje
jedynka)
-Najmniej męczy
-Wesley Snipes i Antonio Banderas (szczególnie ten drugi) to dobre "nabytki" do drużyny.

Takie moje skromne zdanie. Do minusów zaliczyłbym "młodszą ekipię", z której jedynie dziewczyna się
wyróżniała na plus.

Dla mnie z kolei ta część jest ... najmniej 'zabawna'. Na tamtych bawiło mnie to, że oni wiedzieli że są dziadkami i robili taki trochę pastisz. Co chwila jakieś dowcipne docinki, potrafili z siebie zażartować...a tutaj...jakoś posucha. Więcej melodramatu :/
Wydawało mi się, że tylko Harrison Ford ma fajne, zabawne docinki. Antonio oczywiście zagrał rolę nadwornego błazna ;) ale jak dla mnie przesadził i poszło to za bardzo w ... absurd ¿

ocenił(a) film na 4

Zdecydowanie najgorsza część. Całe siano wyparowało na aktorów w efekcie czego mamy:
- denny, marny, głupi, dziurawy scenariusz, który (podejrzewam) lepiej by skleiła połowa tego forum robiąc kac-kupę po sobotnim balangowaniu
- fatalny montaż, efekty specjalne trącące myszką\
- kiepskie sekwencje walk (jeśli już jakiekolwiek były)
- dialogi? kompletne drewno, to już wolę autoparodię z dwójki, wówczas wiadomo, że film był częściowo dla beki. Tutaj nie wiadomo o co scenarzyście czy reżyserowi w ogóle chodzi.
- kompletnie zmarnowany potencjał starych aktorów
- sceny akcji to krok w tył do 2 poprzednich części, końcowa pół godzinna nawalanka była zwyczajnie słaba, nudna i trefnie zrealizowana
- muzyka - kalka z poprzedniej części

Jeżeli ktoś chciał zobaczyć ekranizację gry pt. Battlefield 4 w filmie klasy B to się nie zawiedzie. Natomiast sama realizacja woła o pomstę do piekła. Szkoda Gibsona, że zagrał w tym gniocie. Ale tak to jest jak się wydaje całe siano na aktorów, a scenariusz, reżyserię, efekty etc.ma się w poważaniu.