PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=840078}

Nikt

Nobody
2021
7,1 63 tys. ocen
7,1 10 1 62798
7,1 49 krytyków
Nikt
powrót do forum filmu Nikt

Muszę przyznać, że to najlepszy film akcji jaki miałem okazję oglądać w ostatnim czasie. Nie mam nic do filmów z Jasonem Stathanem czy serie John Wick. To jest rodzaj kina czysto rozrywkowego, które ma odprężać mnie w fotelu więc nie doszukuję się jakiś większych wartości. Jednak wspomniane produkcje i inne z tego rodzaju są po prostu czasem nudne i przewidywalne. Z góry wiadomo, że główny bohater jest prawie nieśmiertelny i rozprawi się ze wszystkimi przeciwnikami. Jedynym smaczkiem jest fakt w jaki efektowny i nierealistyczny sposób to zrobi. W filmie Nikt było podobnie, niektóre sceny były wręcz absurdalnie nierealistyczne (chociaż początkowo główny bohater, szczególnie w scenie w autobusie sprawiał wrażenie osoby, którą da się zranić) to jednak sposób w jaki został nakręcony, dialogi, klimat i muzyka sprawiły, że film oglądałem z opadniętą szczęką. Nie sposób też wspomnieć o fenomenalnej roli Boba Odenkirka (wielki fan ze względu na Breaking Bad i Better Call Saul). Wszyscy co kojarzą aktora ze wspomnianych seriali nie będą zawiedzeni tą produkcją.