5,6 3,6 tys. ocen
5,6 10 1 3564
Nine Dead
powrót do forum filmu Nine Dead

9 osób zamkniętych w jednym pomieszczeniu. Dlaczego? to właśnie muszą ustalić. 90/10=9. 90 minut filmu, 9 osób, co 10 minut wpada pojeba w masce i kogoś morduje.

Ogólnie fabuła lekko przypomina Saw i kilka innych wynalazków, ale w sumie jest ciekawa.
Technicznie jak na niski budżet wyszło nieźle. Scenariusz jest naiwny, dialogi raczej nie zbyt dobre, podobnie jak zachowania bohaterów i całe podłoże psychologiczne filmu. Do tego aktorzy raczej marni. Jednak traktując to jako rozrywkowy film na niskim budżecie to jest nieźle. Ja tam się nie nudziłem, a cała ta zagadka zdecydowanie mnie wciągnęła. Reżyseria bez wyskoków, ale sumie nie była zła. Wiele scen było udanych.
cały czas miałem spory dystans do całej tej historii, w duchu podśmiewałem się mówiąc "jasne", "jak to?" itp, ale skłamałbym mówiąc iż film mnie nie wciągnął.
Zdecydowanie można obejrzeć, ale oczywiście nie jest to nic wielkiego.

ocenił(a) film na 5
kangur_msc_CM

W pełni się zgadzam. Od siebie dodam, że filmowi wyszłoby na plus, gdyby nie zagrała w nim Melissa Joan Hart. Za to zboczeniec Coogan zagrany świetnie. To jego lepkie spojrzenie i obleśna mimika, przesłodzona gadka "dobrego wujka z torebką cukierków", dotykanie swojego sutka - brrrrr.