6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

Genialna obsada, dosyć ciekawa fabuła, muzyka, taniec, śpiew itp.
I cóż, zawiodłam się. Z przykrością muszę stwierdzić, że bardzo przereklamowane dzieło.
Nie mam pojęcia kto i w jaki sposób, aż tak bardzo zawalił ten film. Scenarzyści i reżyser niby dosyć dobrzy, ale totalnie się na tym wyłożyli.
Totalne dno moim zdaniem. Nudny, denny, banalny. Po prostu słaby.
Powiem szczerzę, że dotrwałam do końca tylko ze względu na Lewisa, Kidman, Loren i Dench. I nie chcę tu nikogo obrażać, bo zapewne są ludzie, którym podobał się ten film, ale ja do nich z pewnością nie należę.

ocenił(a) film na 5
FanHelenyBonhamCarter

zapewne rozczarował większosc osób, któe postanowiły go obejrzec: :/

ocenił(a) film na 3
kasiiia

Najprawdopodobniej tak.

ocenił(a) film na 5
FanHelenyBonhamCarter

Dołączam do grona rozczarowanych. Zmarnować film o takim potencjale...

FanHelenyBonhamCarter

ja z kolei byłam sceptycznie nastawiona i po prostu z nudów zaczęłam to oglądać... jak się skończył włączyłam jeszcze raz. Dla mnie film jest genialny. Uwielbiam postać Guida, uwielbiam te piosenki, kostiumy... mmmm można się rozmarzyć

ocenił(a) film na 3
apukm

Każdy ma swoje gusta : )

ocenił(a) film na 7
FanHelenyBonhamCarter

Ważne, żeby nie nakręcać się na film, bo zazwyczaj kończy się to rozczarowaniem :) niestety ja również czekałam z niecierpliwością, no i mam, nie zachwycił mnie :P :) Jak wszystkim podobały mi się kobiety, kostiumy i charakteryzacja :)

ocenił(a) film na 6
FanHelenyBonhamCarter

Dla mnie fabuła wydawała się dość ciekawa, obsada bardzo przyciągająca, ale film rozczarowuje. Podczas oglądania nudziłam się - praktycznie mnie nie wciągnął. Zachwyciłam się jedynie całą siódemką pięknych kobiet zjawiskowo ucharakteryzowanych. Muzyka przyjemna, najbardziej podobała mi się energiczny układ Kate H. Perełką według mnie była Marion. Kostiumy - rewelka;)

Hermiona1905

true:) Marion ma magię w oczach.
mimo kilku wywołujących uśmiech momentów, przyłączam się do grona rozczarowanych.

ocenił(a) film na 4
FanHelenyBonhamCarter

Uwielbiam filmy muzyczne i powiem szczerze że czekałam na ten film ,ale się bardzo rozczarowałam, jak już ktoś napisał strasznie się wynudziłam, oprócz jednej jedynej piosenki która mi się bardzo spodobała, "Be italian" którą śpiewa Fergie.

ocenił(a) film na 8
FanHelenyBonhamCarter

fakt, ze zanim go obejrzalam, slyszalam glownie porownania do 'Chicago' w ktorych 'Nine' oczywiscie nie wypadał dobrze, glownie ze wzgledu na ta fabule, ktora byla troche o niczym. Jednak cos mnie w nim urzeklo, nie myslalam o samej akcji, a raczej o oprawie. Te wstawki z piosenkami moim zdaniem byly boskie, zwlaszcza ta Kate Hudson. Moze w sumie zawazylo to, ze gralo tam kilka moich ulubionych aktorek, ale poza tym jak dla mnie ten film byl bardzo stylowy, z calym tym wloskim klimatem i szykownymi ciuchami. Nie uwazam go za filmowe arcydzielo, za to wprowadza mnie w nastroj, ktorego nie umiem okreslic. Jeszcze tego samego dnia, co bylam w kinie kupilam komplet bielizny podobny do tego, ktory miala Penelope Cruz w 'Call From The Vatican' ;)