6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

uważam, że film fajny ale czegoś mu brakowało. Wyglądało to trochę jakby nałożyli dwa filmy na siebie i puszczali w kawałkach. Czasem nie miało to ani ładu ani składu.
Ale ogólnie film fajny ;) jednak nadal uważam, że lepszego od Moulin rouge nie ma :)

moja ocena 7/10

ocenił(a) film na 7
madziasmieszek

Chyba wiem, co masz na myśli, mówiąc "Wyglądało to trochę jakby nałożyli dwa filmy na siebie i puszczali w kawałkach.", ale jak najbardziej wszystko się ładu trzymało, może czegoś nie zrozumiałaś :P

ocenił(a) film na 6
madziasmieszek

Ja podpisuję się pod częścią "film niezły, ale..."
Mnie też czegoś tu brakowało. Role żeńskie rzeczywiście każda różna i świetna na swój sposób, ale... No właśnie jest jakieś 'ale'. Ode mnie asekuracyjne 7/10.

ocenił(a) film na 9
madziasmieszek

Ten film bardzo mi się podobał. Ale zgadzam się czasami brakowało mu połączenia między wątkami. Muzyka natomiast jest rewelacyjna. Już ma ścieżkę dźwiękową z tego filmu:) Takie piosenki jak "Be italian" i "Unusual way" nabardziej mi się podobają. Gra aktorów tez niezła:) Nie wiedziałam że Daniel Day-Lewis taki fajny głos ma. Kate Hudson tez niczego sobie. Jej piosenka tez mi się podoba. Marion Cotillard nieźle zagrała w tym filmie. Jednak zdecydowanie bardziej mi się podobała w "Niczego nie żałuje", w filmie o Edith Piaf(który też gorąco polecam). W ogóle osadzenie tego filmu we Włoszech był jednym z powodów dla jakich poszłam na ten film do kina obok takich powodów jak: to że ten film to musical, gry Nicole Kidman(którą bardzo lubię), Daniela Day-Lewisa i ikony filmu jaką jest Sophia Loren. Ubóstwiam Włochy, język włoski i wszystko co z makaroniarzami związane;) Podobał mi się bardzo sposób w jaki mówili aktorzy. Z włoskim akcentem:) Cały film ogólnie niezły i polecam osobom, które lubią musicale. Jednak spodziewałam się czegoś lepszego po twórcy "Chicago".

Ale i tak nie ma lepszego musicalu niż Moulin Rouge!!!:)

ocenił(a) film na 7
khisanth2603

było pare piosenek godnych uwagi ;) najlepszym momentem w filmie było wykonanie przez Fergie (ledwo ją poznałam ;p ) BE ITALIAN
genialne! te tamburyny, muzyka, piasek, choreografia tez ciekawa (krzesła)
natomiast pare piosenek było smętnych i nie mogłam się doczekać ich końca. Jak np. Luisa śpiewała o Guido a oni nieruchomo (nie licząc dymu od papierosa) siedzieli przy stole :)
ogólnie jakbym miała oceniać muzyke to 7,5/10 :)

ocenił(a) film na 7
madziasmieszek

Własnie nurtuje mnie dlaczego Be italian nie zdobylo zadnej nominacji do najlepszej piosenki w zlotych globach czy oscarach. Dla mnie tez wykonanie tej piosenki wlasnie bylo momentem kulminacyjnym filmu.

paula_0710

Ten utwór nie został napisany do filmu Marshall'a dlatego nie mógł otrzymać żadnych nagród. Jedynie "take it all" i "cinema italiano" były brane pod uwagę.

ocenił(a) film na 9
h_anka

Czyli "Be Italian" jest piosenką adaptowaną?? Zna ktoś oryginał??