Nocny jastrząb

Nighthawks
1981
6,5 13 tys. ocen
6,5 10 1 13238
6,0 11 krytyków
Nocny jastrząb
powrót do forum filmu Nocny jastrząb

8/10

ocenił(a) film na 8

"Nocny jastrząb" to według mnie jeden z lepszych filmów akcji lat 80-tych. Podczas oglądania z minuty na minutę staje się coraz bardziej ciekawy i intrygujący. Ciekawi nas jaki będzie następny krok Wulfgara i do czego tym razem się posunie. Aktorzy odegrali swoje role bardzo dobrze. Film może i nie jest bardzo widowiskowy, przepełniony efektami specjalnymi, to jednak ogląda się go bardzo przyjemnie. Zakończenie też jest dość zaskakujące i ciekawie rozwiązane. Z czystym sumieniem polecam "Nocnego jastrzębia", bo to naprawdę dobre kino. Zapewniam, że czas jaki z tym filmem spędzicie nie będzie stracony.

ocenił(a) film na 5
Ceglas

Witam,

moja ocena nieco niższa (5/10 - OK). Ogólnie klimat lat 80 mi odpowiada w tym wydaniu, Sylwek czarny niczym smoła i zarośnięty jak King Kong ;-), ale czegoś mi brakło. Niby się ogląda, ale jakieś to wszystko naciągane. Obejrzeć się da, ale bez rewelacji.

Pozdrawiam

Ceglas

Dla mnie NIGHTHAWKS to walka charyzmatycznych osobowości - gratka dla fanów Rutgera, Stallone i sensacyjnej rozrywki w odcieniu mrocznego thrillera. Osobiście wracam do tego filmu i polecam z siłą fali uderzeniowej!