Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

Co do horrorów mam duże wymagania,mam gdzies jakies zombie teraz które oglądałem jeszcze za dziecka czy jakies duchy,dla mnie horror powinien mieć klimat i napięcie a oczywiscie w tym filmie tego nie brakuje.Dziwi mnie reakcja niektórych tutaj pseudooglądaczy,pewnie dali mu takie słabe oceny bo nie zrozumieli o co chodzi w filmie.Jak lubisz dobry horror to Polecam!!!

Pedzacy_dyszel

"pewnie dali mu takie słabe oceny bo nie zrozumieli o co chodzi w filmie."

Hahahahahahahhaha 10/10 za poprawienie mi humoru! :D

ocenił(a) film na 2
Pedzacy_dyszel

to z łaski swojej wytłumacz mi o co chodzi w tym gównie. Brutalny lecz momentalnie śmieszny, kolesiowi wypadły oczu po uderzeniu młotkiem , a dziewczyna się na nim pośliznęła (L.O.L) wylądowała w wielce sztucznej kałuży krwi ( o ile pamiętam była ona o jakieś 5-7 metrów od zwłok). pomysł na film był świetny - fotograf szukający sensacji nie cofa sie przed niebezpieczeństwem. Był moment gdy czułem strach - ucieczka przed rzeźnikiem. Ale skoro rozumiesz ten film to wyjaśnij mi po cholere wkręcili do tego filmu te stworki???? Może masz jakies wytłumaczenie ale po co wyrywał zęby i golił swoje ofiary - przecież to mięso dla tych potworów a rzeźnik zadaje sobie niepotrzebny trud??? myslałem ze chodzi o utrudnienie identyfikacji to tłumaczyło staranne pakowanie ubrań.

Zadziwiło mnie jeszcze jedno. Bohater walczy z heroizmem z rzeźnikiem, a w końcówce motorniczy podchodzi do niego i bez próby wyrywa mu język (mi się wydaje że język) myślałem że sie nie podda a tu takie rozczarowanie...

Widzę ze na prawdę masz duże wymagania co do horrorów....
Na mnie wrażenie zrobiły jedynie takie jak Ring, The Grudge, Egzorcysta, wiecej nie przychodzi mi na myśl w tej chwili

ocenił(a) film na 10
jarek0222

KTO NIE OGLĄDAŁ NIECH NIE CZYTA
Zaczne od stworków-to wszystkie mieso ludzkie było dla stworków,po to je karmili żeby oddzielic ich swiat od naszego.żeby za głodem nie wyszli na ziemi i nie wybili takiej osoby np jak ty
Po co wyrywał zęby i golił swoje ofiary-pewnie jak ty kupujesz jakies mieso czy konserwe to sam lubisz znajdowac tam takie rzeczy.
Sztuczna kałuża krwi-specjalnie dla ciebie beda krecic horrory z prawdziwą krwią
Gosciowi wypadły oczy po uderzeniu młotkiem-co miały mu uszy odpasc i nos?
A jak nie zrozumiał po co to wszystko było niech sobie jeszcze raz pooglada film,ale najlepiej poczytac książke bo dla niewiedzących film zrobiony z książki

Twoje horrory RING,GRUDGE itp są dobre ale to z innej półki czyli duchy itp juz obyde bzdety,a Nocny pociąg z mięsem to dla fanów takich horrorów jak np Masakra piłą łancuchową,Frontiers czyli rzeź ludzi na ludziach

ocenił(a) film na 2
Pedzacy_dyszel

Jestem pewny ze książka jest świetna chociaż jej nie czytałem, ekranizacje ze względu na ograniczenie czasowe 1,5 do 2 godzin nie są w stanie oddać wszystkiego co miał nam do przekazania pisarz. Podałeś ciekawe odpowiedzi na moje argumenty mówiące o słabości tego filmu. z kategorii horrorów o której mówisz wieksze wrazenie zrobiła na mnie właśnie Masakra piła łańcuchowa oraz Wrong Turn. Ten film jedynie dla wąskiego grona zapaleńców tego typu kina

ocenił(a) film na 1
Pedzacy_dyszel

Wielkie sorry z mojej strony ale jeżeli Twoje wyjaśnienia mają kogokolwiek przekonać, no to nie wiem.
1. Stworki - nie łatwiej wybić wystrzelać, pozamiatać i problem z głowy ? skoro się ciągnie od tylu lat i "wtajemniczeni" nie chcą żeby wyszły ? w jaki sposób oddzielają świat ? rozmawiają z nimi ? "dobra wy nie wychodźcie a my wam będziemy przywozili mięsko" ? "i nie wybili takiej osoby np jak ty" - ale pierwsze lepsze osoby w metrze mogą wybić tak ? w tym i przykładowego "mnie".
2. Wiesz, szczerze wątpię aby przeszkadzały im takie rzeczy skoro nie przeszkadzają im wszelkie ścięgna żyły i gruczoły. Poza tym zwierzętom nie przeszkadza sierść ani tego typu rzeczy przy konsumpcji.
3. Sztuczna - w sensie sztucznie wyglądająca i w ogóle nie proporcjonalna do momentu, akcji.
4. uzasadnienie z oczami pozostawię bez komentarza bo mi po prostu ręce opadły.
5. To że film był robiony na podstawie książki nie świadczy o jego gatunku a tym bardziej o tym że "ma być dobry", domniemam iż książka też jest klasy "d"

Kilka moich wypatrzonych błędów i rzeczy banalnych.
Momentami jest tak że pokazują ujęcie i wagonik jest sterylnie czysty (ten w którym jest kamera i jeszcze nic się nie działo) a za chwile pokazują klienta i jest wszystko we krwi dookoła (tak było chyba na samym początku)
Przechodzi kolo między przedziałami (na końcu) ale oczywiście go nie słychać (hałasu z zewnątrz po otwarciu drzwi) i nikt z bohaterów na to nie reaguje.
Samo to że pocisk odbił się od "rzeźnickiej" zbroi :] te zbroje są robione z aluminium i pocisk by przez to przeszedł jak przez masło.
Samo to że wszyscy się na tej krwi tak "ślizgali" krew nie jest śliska.

Ogólnie film oceniam na "dno i strata czasu". Dla mnie 0/10