Film, sam w sobie, nie jest taki zły. Chociaż spodziewałam się większej oryginalności, co
do sposobu zabijania podróżnych. A nie tylko tłuczkiem.. Ale zdziwiłam się, w jakim celu było
to wykonywane przez owego rzeźnika. Tu mnie zaskoczyli, dlatego też moja ocena jest
wysoka. :)
zgadzam sie.
Film juz tytulem nie stawia sobie wysoko poprzeczki i po obejrzeniu go nie mam poczucia stracowego czasu.
W przeciwienstwie do wielu podobnych filmow, Pociag nie udaje wielkiego kina, przez co osoby lubiace podobne filmy nie beda zawiedzione i nie beda mieli poczucia na koncu ze rezyser proboje ich oszukac i w ostatnich scenach wmowic ze to co czarne jest tak naprawde biale.
ocena 5.2 zachęca jedynie do obejrzenia, choć muszę przyznać że nawet jakby miał 2.0 to i tak bym go obejrzał ponieważ lubię takie kino
Ja powiedziałbym, że to zakończenie to najsłabszy element filmu.
Okazuje się, że pan rzeźnik robi to co robi, bo musi dokarmiać jakichś zasrańców z podziemi.
Nie prościej byłoby zamówić im po hamburgerze? Albo wystrzelać to dziadostwo , ewentualnie oddać do zoo w Oliwie...
Główny bohater oczywiście chętnie przyłącza się do tej akcji pajacyk (łatwo odżałował stratę ukochanej).
Bardziej idiotycznego rozwiązania akcji dawno nie widziałem.
Ocena 5.2 jest jak najbardziej właściwa, a może nawet zawyżona.
Zakończenie raczej zaskakujące, a nawet dziwne. Spodziewałam się w końcówce ciał, krwi, ale nie jakichś potworków chronionych przez ludzi. Nie rozumiem tego i właściwie nie zamierzam rozwiązywać tej zagadki. Film uznaję za dobry, bo mimo wszystko czuć tutaj horror.
8/10 - ocena być może nie zasłużona, ale dawno nie oglądałam filmu, który by mnie nie nudził.
Podoba mi sie Twoj komentarz, Dinteville. Ja moge powiedziec tak: za duzo bylo dla mnie doslownosci, co powodowalo zachwianie proporcji, zachwianie dramaturgii glownej opowiesci. W moich oczach film by zyskal przez niedomowienia w sferze okrucienstwa. To powinno sie pozostawic mojej wyobrazni. Ale film oceniam wysoko, gdyz nie jest nieudolny i nie ma charakteru produkcji kl. B.