Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

Jak DLA MNIE, to film był dobry!!!!... Dopóki nie zaczęła się końcówka... Po prostu.. Brak słów. Co to było do cholery??!! Totalna bzdura. Gdyby nie to, to filmowi wystawiłbym 7 lub 8/10 a tak, to zasłużył na moją 4/10. Były dwa momenty, w których myślałem: "O ja... Kurna, ale mi serce wali. Co będzie dalej, co będzie dalej, co będzie dalej????" I się doczekałem - miernego zakończenia. Efekty - ble, nawet o efektach nie ma tu mowy. Oko wyskakujące z głowy faceta rozśmieszyło mnie a nie przestraszyło czy co też tam chcieli tym uzyskać. Jedni ludzie od razu ginęli od uderzenia młotem a inni dopiero po serii ciosów. Z jednych krew się lała strumieniami po ciosie, innych trzeba było naparzać, jak w kotlety schabowe aby młotek się zaczerwienił od jak najmniej naturalnie wyglądającej krwi. To było dla mnie mało logiczne i nie trzymające się półki z horrorami ale sądziłem, że film się obroni końcówką. Ależ się myliłem. Zawiodłem się i to bardzo. JA straciłem czas na tym filmie. Jeśli innym się podobał, to ok - ich prawo. Mi się nie podobał.

barrthezz

nie nazwał bym tego filmu totalną porażką bo aż tak zły nie był, szczerze mówiąc to chyba jeszcze nie widziałem takiej rzezi w żadnym filmie ;), miejscami trzymał w napięciu ale nie czułem się przestraszony, raczej trochę obrzydzony (podczas seansu nie polecam jeść), końcówka filmu niestety rozczarowuje i jest też trochę jakby przewidywalna, tzn. chciałoby się żeby było inaczej a wyszło trochę jak zwykle w tego typu produkcjach, ja mam niedosyt, mimo wszystko jest w filmie klimat, no i oczywiście (wyjątkowo małomówny) Vinnie, który ratuje ten film, daje 6, mogłoby być 8 ale jak już wspomniałem końcówka filmu nie serwuje mi tego czego oczekiwałem

mruk26

obejrzyj sobie rec albo frontieres, wtedy mów o jedzeniu :-)))))

ocenił(a) film na 5
piotr100

Chyba zbyt wiele spodziewałem się po tym filmie, zdecydowanie nic specjalnego, bez większej głębi, jakieś mutanty czy ufoludy, nie był zły, ale zdecydowanie oklepane tematy i niezbyt ciekawe postacie, dlatego daje 5/10.

mruk26

No ok. Może przesadziłem, bo totalną porażką to on nie był ale na pewno porażką. Widziałem w innych filmach więcej krwi :) Polecam szczerze chociażby francuski Haute Tension/Blady Strach (http://www.filmweb.pl/f112202/Blady+strach,2003), bo film jest ciekawy i daje po garze :)