Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

To nie kolejna Piła, Klątwa, Blizna itp. Oryginalny, irracjonalny, potraktowany z przymrużeniem oka (i to jest właśnie najlepsze). Jak dla mnie odjazd.Vinnie Jones Rulez !!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Konrad_28

Jak najbardziej popieram;]
szczerze mówiąc, nie spodziewałam się TAKIEGO filmu. Dostałam wręcz więcej niż oczekiwałam. Oryginalny jak najbardziej:D Hellriser i Nocny Pociąg z Mięsem w końcu zachęciły mnie po sięgnięcie do opowiadań Barkera.
Spotkałam się na forum z zarzutem, że już po 10min wiemy kto zabija. Tak, ale co z tego, skoro napięcie nadal się utrzymuje.

ocenił(a) film na 5
Tarantinka19

Nie wiem o jakim napięciu tu mowa... nie zauważyłam takowego ;] Nie twierdze też, że film jest źle zrobiony czy coś w tym stylu, bo film pod wzglęgem technicznym jest naprawdę git. Ale fabuła pozostawia wiele wiele do życzenia ;] I ja również nie spodziewałam sie TAKIEGO filmu ;] Zawiodłam się ;]

Pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 1
Konrad_28

Właśnie obraziłeś wszystkie filmy które wymieniłeś. Ja nie wiem co tu czuć. Ten film to pomyłka.

kondziu666

No prosze was. X D a moment w którym rzeczywiście bardzo realistycznie wypada mężczyźnie oko. X D to było takie prawdziwe. że normalnie ...

ocenił(a) film na 1
olciam21x3

Wnioskując z tej sceny oko oczy powinny nam wypadać przy każdym mocniejszym udeżeniu i dyndać jak dwie wisienki na nerwach wzrokowych:P
Nie było w tej scenie nic realistycznego za wyjątkiem dwuch rzeczy 1 krew faktycznie jest czerwona i 2 oczy faktycznie są okrągłe. Reszta to już widowiskowa fikcja, ale wygląda zabawnie:) Niestety Hollywoodzka anatomia odbiega odbiega od prawdy. A w tym filmie ludzie są jak chodzące arbuzy wypełnionych krwią.

ocenił(a) film na 5
kondziu666

Może nie tyle anatomia, bo raczej wszyscy mieli wszystko na swoim miejscu ;p Ale pewnie chodziło ci o to jak narządy reagują na rozmaite bodźce ;p ;p

Ten film to kpina ;p

ocenił(a) film na 1
Anika12

Dokładnie tomiałemna myśli. Komu po ciosie młotkiem odpada głowa?

ocenił(a) film na 6
Konrad_28

"Po 10 mninutach wiemy kto zabija"...Litości! Wystarczy spojrzeć na plakat filmowy i skojarzyć że Vinnie Jones nie grywa w romansach:)Ten film nie ma zaskakiwać jak kryminał ;P
Film podobał mi się, jednak spodziewałem się innego zakończenia. Myślałem, że Leon zostanie Rzeźnikiem wcześniej (z powodu tego znaku) i to on zabije Mayę, gdy wsiądzie do pociągu (albo ona wsiądzie do pociągu i zobaczy Leona z nożem) :) Ale wpierw musiał się naparzać z Vinniem... Generalnie film fajny. 6-7/10

ocenił(a) film na 5
piotrasek

Film wcale fajny nie był, i wcale nie chodzi to o jego przewidywalną fabułe, tylko o różne kretyńskie banały, które nie mają nic wspolnego z rzeczywistością, a poza tym w niektórych scenach zaprzecza sam sobie. Np. gdy ten rzeźnik, powiedział "Witaj", a przeciesz miał wyrwany język.

I nie wierzę zeby władzom udało się ukryć tak liczne masowe mordy! I to, ze później wyrwano temu drugiemu język to wcale nie oznaczało, ze nie miał mózgu i mie mógł tgo wszystkiego gdzieś opisać! Nie wierze równiez, ze gdy zobaczył te dziwne stworzenia, to rozsądek mu podpowiedział ze musi je trzymać w ukryciu i karmić!! Czy nie chciał by jego zona była godnie pochowana? Czy nie chciał by winni jej śmierci zostali ukarani? Poprostu tak o wróci do codziennego życia i pochłonie go nowe hobby - karmienie mutantów?

Bezsens!

ocenił(a) film na 6
Anika12

A wampiry istnieją?A smoki? Po prostu pewne rzeczy w takich filmach nie przyjmuje na "rozsądek". Ten gatunek z reguły ma być "bez sensu".Albo się to lubi albo nie :)
"Od zmierzchu do świtu" albo "Grindhouse" lubisz? Pewnie też nie ;P

ocenił(a) film na 5
piotrasek

No i właśnie ;p
Filmy o wampirach, smokach itd są wymyślone od pocztku do końca i zawsze mają w sobie "to coś". Bohaterowie zachowują sie jak należy. Kierują sie rozsondkiem, swoją wolą itd.
A tu? Główny bohater, który dociekał prawdy, chciał ją ujawnić, zbadać, sprawdzić... gdy poznaje "prawde" nagle zmienia diametralnie swoie idee, postanowienia, swoje zycie! Czy ty byś tak zrobił? jak zachowałbys sie na jego miejscu? Rzuciłbyś wszystko co masz i zajął się masową massakrą?? Niesądze. Podaj mi chodz jeden tytuł filmu, w którym brak sensu. I nie te dwa co podałeś, bo to całkiem inna bajka :):)

ocenił(a) film na 5
Anika12

W którym brak sensu i oczywiście jest o podobnej tematyce do "Nocnego Pociąg..."

:):):)

ocenił(a) film na 6
Anika12

Ale nie rozumiem tego " w którym jest brak sensu". Już pisałem: sens jest, ale specyficzny dla tego typu filmów. A widziałeś te ślady na piersi bohatera? Rzeźnik też takie miał. Może to był znak opętania?

Teksańska masakra, Jeepers Creepers, Hotel Zła, Koszmary z ul. Wiązów i wiele innych o podobnej tematyce. Ten film wpisuje się w ten gatunek :)

ocenił(a) film na 5
piotrasek

"Ten gatunek z reguły ma być "bez sensu".Albo się to lubi albo nie :) " <---- twoje słowa.

Widziałam te ślady. I nie sądze by był to "znak opentania". Bo gdyby tak było, to takie znaki powinni byli nosic wszyscy ludzie, któzy brali udział w tej dziwnej sytuacji. Policja, władze miasta, i cały rząd! Wszyscy o wszystkim wiedzieli, ale milczeli! Dla dobra czego? Po co ukrywali te stwory ?

Jeepers Creepers nie oglądałąm, ale co do pozostałych filmów to w zadnym wypadku nie mogę sie zgodzić. Te filmy w niczym nie są podobne do "Nocnego ..."

ocenił(a) film na 6
Anika12

Ale się czepiasz słówek dziewczyno ;)
Te filmy są po prostu specyficzne i nie ma co na ten temat dyskutować. Jak nie lubisz to trudno. Do kina Cię na taki nie zaproszę ;P
A skąd wiesz czy nie mieli "znaków opętania"? Tego nie wiadomo ;)
Oni wiedzieli i milczeli żeby zachować status quo

ocenił(a) film na 5
piotrasek

Nie czepiam sie słówek ;p
Tak napisałeś i tyle ;p

Poprostu nie mogę uwierzyć w to, ze ten film moze sie komukolwiek opodobać ;p Ja kocham horrory, nawet bardzo krwawe, i nawet takie, które trzeba czasem dwa razy obejrzeć zeby zrozumieć! Ale nie wiem jak mozna sie zachwycać jakimiś banałami ;p

No bo jesli wszyscy mieli te "znaki opentania" to wszyscy po kolei musieliby byc porwani ... i po co byłby im ten status quo? Ludzie cały czas wprowadzają jakieś zmiany. Dlaczego akurat w tej sprawie mieliby zachować ten niezmienny stan rzeczy?

Przeciesz obydwoje doskonale wiemy, ze jeśli takie coś pojawiłoby sie na świecie, gdziekolwiek na świecie, to rzesze zbrojnych wraz z jeszcze wiekrzą rzeszą naukowców osaczaliby to miejsce z każdej strony! :) Nie sposób jest ukryć massakre na taką skalę :)

ocenił(a) film na 6
Anika12

A może gdyby "rzesze zbrojnych wraz z jeszcze większą rzeszą naukowców" osaczała to miejsce z każdej strony to przyniosło by to zagładę ludzkości? Dlatego na Świecie działa tajna organizacja zrzeszająca policjantów, polityków i rzeźników, aby codziennie umierało kilka osób a nie tysiące, i żeby informacja o potworach w tunelu Subwaya nie zatrzęsła światową gospodarką?

Można w tym filmie dopatrywać się głębi, ale dojdziemy do wniosku, że jest głupi ;P
A ja się świetnie bawiłem przy piwie i popcornie patrząc jak oczy czy głowa, wbrew wszelkim prawom fizyki, odpada, wypada tudzież lata po całym wagonie. I zdania nie zmienię, że dla wielbicieli gatunku film jest wart obejrzenia :)

ocenił(a) film na 5
piotrasek

Jaką zagłade ludzkości mogą przynieść naukowcy ?? xD
I jak ta informacja moze zatrząść gospodarką ? hehe ;p

Ale ten film jest głupi !! :)
I to nie jest zaden gatunek, to jest ewenement, który w ogóle nie powinien zostać nakręcony ;p ;p

No ale w sumie ... hehe xD Jak tam sobie chcesz ;p
Dla mnie to nie jest film godny uwagi :)

ocenił(a) film na 6
Anika12

No i dobra.
I każdy ma swoje racje...a i tak ostatnie słowo musi należeć do mnie! :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
piotrasek

Jeżeli chcesz zobaczyć coś naprawde potwornego poszukaj w google buruli ulcer albo ihtiosis. Ja grindhouse lubie ale tylko 2 częsć, zresztą nie ma co porównywać tych dwuch filmów. Pociąg z Mięsem to marne kino. Film mógłby być naprawdę dobry gdyby ktoś zajął się choć trochę fabułą.

ocenił(a) film na 1
kondziu666

To link do filmu o buruli ulcer http://www.who.int/buruli/information/videos/en/index.html jeścli ktoś jest zainteresowany.

ocenił(a) film na 6
kondziu666

Wiesz co? Ja jednak wolę litry kechupu i sztuczne oczy niż jakąś tropikalną masakrę :/

ocenił(a) film na 5
piotrasek

Ostatnie słowo musi być moje ! xD
Każdy ma swoje racje, ale moje są trafniejsze xD

Również pozdrawiam ;p

ocenił(a) film na 3
Konrad_28

z calym szacunkiem... ale jesli 'nocny pociag z miesem' jest.. oryginalny... irracjonalny i lepszy (pod wzgledem aspektu oddzialywania na psychike) od serii 'pila' to janusz palikot jest zdrowym psychicznie czlowiekiem...

poza tym 'traktowanie przez rezysera filmu z przymruzeniem oka' nie uznalbym jako jego zalete...