że nie bedzie to motyw taki, w którym zabija kolo co zdjecia robi...już zadużo takich filmów było...ale po zwiastunie widziałem że klimat dobry bedzie;] to lubie;]
no właśnie o tym samym pomyślałem o tym samym jak oglądałem ten zwiastun :) też mam nadzieje, że tak nie bedzie bo rzeczywiscie takich filmow jest dosc dużo :)
w opowiadaniu było tak że koleś na koniec zabijał czego można było się domyśleć.Także jestem ciekaw adaptacji.
Opowiadanie czytałem dość dawno ale na pewno to nie reporter jest zabójcą,byłoby to zresztą idiotyczne mając na uwadze dostępne fragmenty filmu.W zwiastunie nie pokazano zbyt wiele i słusznie,aby nie zdradzać prawdziwej tematyki filmu.Powiem tylko że jak to zwykle u Barkera będzie mrocznie,krwawo i obrzydliwie.
A pewnie że było by troche idiotycznie, ale oglądałem juz kilka filmów gdzie zabójcą okazywała się osoba która miała jakby 2 osobowość...no i film był w tym momencie nielogiczny w wielu momentach...przypomniał mi sie teraz jeden film (bodajże francuski) w którym okazało się że zabójca nie istniał tylko to była właśnie ta druga osobowość pewnej niewiasty...gdzie tu brak logiki w wielu momentach filmu - głównie motywy z ciężarówką i jej pościgiem innym samochodem (co jest nie logiczene)...bredze śpiacy jestem ide spac...film ten to bodajze "haunted tension" czy jakoś tak... dobranoc ;]