Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

W filmie złe jest wszystko, aż nie chce mi sie tego argumentować.

ocenił(a) film na 9
Duch_10

gościu nie pier... że film zły a ty co szme mega chity oglądasz

Marv_praga

film bardzo dobry, co widać już po zwiastunie, oby więcej takich bo aż się chce na takie nowości do kin chodzić:) Zajefajny trailer.

ocenił(a) film na 2
solar_32

No nie ma to jak wystawiac ocenę filmowi na podstawie trailera. To jest kiepski film kategorii B, jest płytki i tandetny.

ocenił(a) film na 1
Samael

jest to chyba pierwszy film, z którego zdolna byłam wyjść w połowie...

ocenił(a) film na 6
Marv_praga

Film dobry do pewnego momentu. Wszystko jest fajnie do czasu gdy jeszcze nie wiadomo o co tak naprawde tam chodzi z tym rzeźnikiem. Potem już robi się co raz gorzej. A zakończenie to już jakas totalna bajka i s/f zarazem. Kolejny dobry pomysł ale wykonanie nie do końca dobrze zrealizowane. Szkoda. 6/10

ocenił(a) film na 9
em82

halooooooooooooo!! to jest horror!!!! halooooooooo!! wiesz co to znaczy?? ze tu takie potworki czy tym podobne musza byc bo nie bedzie horrorem. No co za ludzie:/ ehh:/
przeczytac definicje horroru i sie wypowiadac.

Duch_10

Jeśli uważasz, że to najgorszy film to proponuje oglądną np: Maglownice:D

ocenił(a) film na 4
djkrecik1

film nie jest zly tylko ja bym go podciagnela pod czarna komedie... te efekty komputerowe to jakas padaka, mogli to zrobic bardziej realistycznie

użytkownik usunięty
Duch_10

To jakieś nieporozumienie. Film do nieczego

ocenił(a) film na 7
Duch_10

Film dobry ,dosyć ciekawy,wciągająca fabuła ,tylko trochę nieudane zakończenie .......6,5\10

ocenił(a) film na 1
Duch_10

wciągająca fabuła ??? Kiedy ?? Przewidywalna i niedorzeczna

Duch_10

Po tym filmie dowiedziałem że krew jest strasznie śliska... i to chyba jedyny "plus" tego "filmu" jeśli można go nazwać plusem i filmem. tyle

Duch_10

Co prawda to nie najgorszy film jaki w życiu widziałam, bo "Domowi śmierci" to chyba nic nie dorówna. Ale faktycznie jest bardzo kiepski i szkoda czasu na wymienianie wad. Powiem tylko, że końcówka z tymi stworkami to totalne nieporozumienie, albo scena jak oko wylatuje z oczodołu... żal. 2/10

Duch_10

Film znośny jak na horror. Wiele niespójności (brak logiki w traktowaniu zarówno rzeczy materialnych jak i ludzi), mimo to film zwarty. To horror, więc nie wymagajcie od niego wybitnego kina. Nota bene, czy horror dostał kiedyś jakąś ważną nagrodę?

iroquai

To przepraszam, że pytam tak wprost...To warto w ogóle oglądać czy raczej nie?? bo widzę ze zdania są całkiem podzielone :D

kotuss92

Hm, moim zdaniem warto :) Obejrzałam już w życiu sporo horrorów, wybitnych i beznadziejnych, a ten jest całkiem niezły. Jest nietypowy i faktycznie straszy. I nawet te "nieścisłości" w fabule jakoś nie bardzo rzuciły mi się w oczy, a jestem wyczulona na takie rzeczy. Raziły mnie właściwie tylko kiepskie efekty specjalne.

kotuss92

Moim nie warto. Wynudzisz się i tyle.
I będziesz obrzydzona/obrzydzony.

ocenił(a) film na 1
bushmenka

ja na przykład nie czuję się obrzydzona... uhahałam się jak nigdy! :D

iroquai

Egzorcysta dostał oscara za scenariusz i jakieś 9 nominacji o ile pamiętam.

ocenił(a) film na 7
grand_1349

warto obejrzeć (: POLECAM
wg fabuła nie jest zła tylko słabiutkie zakończenie...

ocenił(a) film na 8
Duch_10

Ogólnie film jest wg mnie bardzo dobry, tylko ta końcówka...trochę dziwne zakończenie, żadnego wyjaśnienia co to za mutanty, skąd się wzięły...i trochę dziwne zachowanie bohatera, zabili jego dziewczynę, tyle trupów było, czemu jak wyszedł nie zgłosił tego na policje (ale w innym stanie czy mieście), do mediów, tylko po prostu zgodził się na tą "robotę", tak jakby nie był sobą, nie miał sumienia...

ocenił(a) film na 5
forzamilan1

ej w końcu nie miał języka...to jak mógł zgłosić :D
został naznaczony do tej roboty,przez ten znak na klacie i pomieszało mu się w głowie:D może sam wcina mięso ludzkie...może jest jednym z tych potworków tyle że w ludzkiej postaci...śmieszny film ale dałam rade do końca więc może nie był aż tak zły (komedia/rzeźnia ;])

użytkownik usunięty
Duch_10

Film super. Nie był straszny ale rzeźnia była bardzo dobra. Świetna muzyka, klimat, fabuła też dobra, a zakończenie mi się podobało. Jest przynajmniej inne niż w wielu podobnych filmach, że dobro zawsze wygrywa, a głowni bohaterowie wychodzą ze wszystkiego cało. Efekty też nie najgorsze, wylatujące oko było bardzo fajne :) 8/10

ocenił(a) film na 7

Końcówka filmu była jak najbardziej ciekawa. Bałem się tego, że głównym motywem i jednocześnie istotą całej produkcji będzie psychol, który wesoło morduje sobie ludzi w pociągu/ach, a tutaj proszę. Byłem pozytywnie zaskoczony filmem. Muzyka bardzo dobra, dialogi czasem denerwowały (a już szczególnie te pokrzykiwania głównego bohatera i niektóre zachowania) ale ogólnie razem z grą aktorską były okey. Oczywiście wymiótł tutaj Vinnie Jones. Rola dość dziwna, ale jednak miała coś w sobie. Ciekawa reżyseria, rzekłbym - nowe, świeże i ciekawe uchwycenie motywu gore w horrorach tego typu. Efekty specjalne też git. Film został stworzony na podstawie opowiadania autorstwa C. Barkera, a wszyscy wiemy do czego ten pan jest zdolny.
------------------------------------------------------------------------------
Nie miałem zamiaru tonąć w niesamowicie ambitnych dialogach czy głębinach psychologicznych arkan umysłów głównych bohaterów. Spodziewałem się dobrej reżyserii, niezłej rzeźni, ciekawej muzyki, zdjęć i może, MOŻE jakiegoś zwrotu akcji np. w postaci końcówki filmu. Na szczęście doczekałem takowej i "Nocny Pociąg Z Mięsem" nie jest kolejną produkcją w stylu filmu "Hostel".
------------------------------------------------------------------------------
7/10

ocenił(a) film na 8
Fishbon3r

"(...)"Nocny Pociąg Z Mięsem" nie jest kolejną produkcją w stylu filmu "Hostel". "

Hmm.. a mi nasunęły się takie skojarzenia.. np. sama masakra tych ludzi..

Ale faktem jest, że film był nawet wciągający. Miał to co w horrorze jest najważniejsze.. krew, flaki potworki i rzeżnia:P Przyznam, że nawet się bałem... więc także poczucie niepokoju i strachu można w tym filmie znaleźć:)
Końcówka (z potworkami).. jak końcówka, ale sam epilog mnie urzekł, jak kolo stał się tym kogo ścigał.
Bardzo efekciarska scena z tymi trzema ludźmi w pociągu, co w pewnym momencie widać wszystko oczami babki. Psychedeliczna rzecz..
Tekst konduktora: "Please, step away from the meat" mnie rozbroił... kwintesencja tego, jaki stosunek do ludzkiego ciała posiadają główni (anty)bohaterowie:D
Polecam film

Zastanawiam się kim była ta babka-policjantka?
Czy główny bohater zjadł serce swojej dziewczyny??
oraz
Co to byly za gringle na ciele, które Mahogany (Vinnie Jones) sobie wydłubywał i pakował do słoików???
Pozdrawiam

Duch_10

Zgadzam sie z zalozycielem tematu film zjebany jak mało jaki!!!!!!!!!