Fabuła nieźle przemyślana, film trzyma w napięciu, może nie przez całą projekcję to jednak jest pod tym względem całkiem nieźle. Z przyjemnością (o ile można takową tu nazwać) obejrzałem film do końca, zakończenie było zupełnie zaskakujące, [SPOILER] nawiązanie fabuły do "obcych" bardzo mi przypadło do gustu. Oczywiście ocena moja jest stricte subiektywna więc poprzednia "obiektywna" mówi zupełnie o czymś innym, z pewnością mówi na temat.
Jeśli ktoś lubi idiotyczną fabułę, w której główny bohater ucieka od pewnej śmierci, tandetne pojedynki, które nawet w komediach kryminalnych byłyby nie do przyjęcia, końcowe momenty w stylu "zabili go i uciekł", ludzi, którym kilkanaście ciosów młotem w głowę, kilka głębokich cięć nożem i przebicie gardła nożem nie jest straszne to zdecydowanie musi poszukać sobie innej produkcji. Będzie zdecydowanie zawiedziony. Film jest absolutnie niezły i niejedna sekunda tego filmu wzbudza "krwawe" emocje ;)
Dałem 8/10 a nie 9/10 dlatego, że film nie był do końca w charakterze gatunku, niektóre sceny wprowadzają niepotrzebne rozkojarzenia, co imho psuje całość. Ogólnie jest nawet nienajgorzej.
Polecam fanom GORE :)