Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

Witam, wielu z was zadaje rozne pytanie na ktore nie znacie odpowiedzi.Mysle ze moglbym na nie odpowiedziec poniewaz wydaja mi sie logiczne.

Najczesciej zadawane pytania :

1. Co, na koncu filmu wyrwal ''kierownik'' metra Leonowi?

Najprawdopodbniej byl to jezyk.Zauwazcie ze nasz rzeznik w ogole sie nie odzywal, nie zmienial mimiki twarzy itp. Tylko na koncu filmu wybelkotal ''Welcome''.

2. Po co swoim ofiarom obcinal wlosy, zdejmowal ubrania itp. Jak i tak potworki nie przejmuja sie tym ?

Otoz zauwazcie ze Mahogany byl strasznym pedantem, zawsze chodzil w gladkim garniturze, zawsze z uczesanymi wlosami, na lawce w metrze oraz na stacji siedzial rowno nie garbiac sie. Pracowal w rzezni wiec chcial by jego ofiary byly tak samo przyrzadzane jak mieso na hakach, to tlumaczy nabijanie ludzi na haki.

3. Co za syf mial Mahogany na klatce piersiowej ?

Byly to rany po zarazeniu przez te pootwory ktore wybraly go na nastepce poprzedniego rzeznika. Tak samo zarazony zostal Leon (cieta rana na jego klacie).

4. Co to za rana na klatce Leona ?

Potworki w ten sposob przegotowaly go do zastapienia Mahogany'ego. Najprawdopodobniej bedzie mial takie same gowna na klatce jak Mahogany.

5. Skad Detektyw Lynn Hadley wiedziala w ktorym pociagu i wagonie byl wiszacy na haku Jurgis ?

Wspolpracowala ona z rzeznikiem i ''kierownikiem'', prowadzacym nocne metro. Tak samo chronila tajemnicze znikniecia ludzi. Pomagala dokarmiac stwory aby nie wyszly one na powierzchnie. (STRASZNIE NACIAGANE :-/)
Zauwazcie takze ze na koncu filmu, Leon dostal rozklad jazdy nocnego metra.

To tyle mam nadzieje ze rozwialem wasze watpliwosci dotyczace filmu. Jesli macie inne pytania pytajcie tutaj. Chetnie sprobuje odpowiedziec.

Pozdrawiam ;-)

gugu21

Eeee? Na serio ktoś zadawał tak idiotyczne pytania? Przecież to jest oczywiste. Nawet człowiek o IQ 20 by się domyślił... ee tak na prawdę nie ma tu czego się domyślać tylko to wszystko jest pokazane. Rozbawiło mnie to 1 pytanie. Co on tam wyrwał? A co mógł wyrwać... ? Tylko język...

ocenił(a) film na 4
Meru0

yyyy wydaje sie ze nie oczywiste :-/ jesli jestes tak inteligentnym czlowiekiem to ok, tylko pozazdroscic ale uwierz czytalem forum na temat tego filmu i padaly tego rodzaju pytania. Wcale nie musial wyrwac jezyka, nie bylo dokladnie pokazane co on tam trzymal. Rownie dobrze mogl wyrwac gardlo ( w tak idiotycznym filmie wszystko mozliwe ) wiec tu nie mozna byc pewnym w 100%

Pozdrawiam.

gugu21

Przecież on mu wsadził 2 palce... Jakim cudem niby miał mu gardło wyrwać? Żeby dosięgnąć do gardła musiał by całą dłoń wsadzić.

ocenił(a) film na 4
Meru0

tak mozliwe, ogolnie ten film jest napelniony bledami :-/ np.krew wygladala jak jakas obslizgla maź, przeciez krew nie jest sliska ani lepka :/

gugu21

Właśnie śmiać mi się chciało z tych efektów :) Myślałem, że oglądam jakąś jeszcze nie "dopracowaną" wersję. A to już były końcowe efekty... To oko po prostu było genialne

ocenił(a) film na 4
Meru0

hmm tak, przy uderzeniu w tyl glowy jest 20% prawdopodobienstwo ze ci galka oczna wyleci :D komedia jak sie patrzy ;)

ocenił(a) film na 4
gugu21

Te pytania sa idiotyczne.To oczywiste że wyrwał mu jezyk.Od tego momentu głowny bohater nie wypowiada juz ani słowa. Potwierdzeniem tego jest też to co mówi kierowca: "wszyscy służymy. BEZ ŻADNYCH PYTAŃ" Wiadomo że pani detektyw z nimi wspólpracowała,zdradzało ja bagatelizowanie całej sprawy, no i to że pojawia się nagle , gdy głowna bohaterka wybiega z pistoletem z baru i szuka swojego ukochanego.Na końcu przekazuje rozkład jazdy nocnego metra, na palcu głownego bohatera wdinieje ten sam sygnet, który wczesniej miał rzeżnik. Co tutaj pozostawia jakiekolwiek watpliwosci?
Pedantyzm rzeznika, kojarzy mi się z ogólnym wizerunkiem psychopatów i seryjnych morderców,którzy na co dzień własnie sa eleganckimi,kulturalnymi i nie wzbudzajacymi podejrzeń ludżmi.

Ogólnie fabuła dosyć słaba, sceny mordów bardzo okrutne i wzbudzajace obrzydzenie(chyba że o to chodziło).Zakończenie dość żałosne,ale powiem szczerze że zaskoczyło mnie,że to chodzi o dokarmianie jakichś mutantów,co nie zmienia faktu że to bardzo kiepski pomysł na zakończenie filmu. Natomiastto ze głowny bohater zostanie nastepca rzeznika, jest oczywiste( znak na piersi, to ze rzeznik nie zamorodwał go jak innych a jedynie zabrał aparat i puscił wolno). Spodziewałam się czegoś lepszego.Sam tyt filmu przyciaga uwagę, a wbrew pozorom to też ważne.
pozdrawiam

gugu21

hahaahaahaahahhaaahahahahahhaaha ale gostek jest spostrzegawczy, piszesz o rzeczach oczywistych i myślisz, ze jesteś jakiś super bystry, a te parchy co mu rosły na klacie i je wycinał a potem składował w słoiczkach to było coś na zasadzie marynowanych grzybków, robił tak, gdyż do lasu miał daleko i nie chciał tracić czasu na szukanie prawdziwków, tak było prościej a efekt podobny, swojego specjału używał też jako jedenj z potraw na wigilijnym stole ;)