Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

Pytanie

ocenił(a) film na 5

O co dokładnie chodziło z tym czymś na skórze Mahogany'ego, co sobie wycinał przed lustrem i
wkładał do słoiczków z niebieską substancją ? Nie wiem czy nie było wytłumaczone, czy mi
umknęło.

ocenił(a) film na 6
OlaFB

Osobiście wydaje mi się, że był to rodzaj choroby, którą w przeszłości zaraziły Rzeźnika te bestie, dziarając mu ten symbol na klatce. Prawdopodobnie miał to być też rodzaj osobistej motywacji dla niego - ile osób danej nocy wykończy, tyle "rodzynków" może sobie zeskrobać by zmniejszyć swoje cierpienie. Po nocy, w której zabił trzech ludzi odciął sobie trzy polipy, resztę zostawiając w spokoju, stąd mój wniosek. Możliwe też, że miały symbolizować ślepe oddanie Mahogany'ego sprawie - w końcu nikt nie sprawdzał chyba, ile tego dziadostwa sobie w danym dniu zeskrobał i czy aby nie oszukuje, a mimo to przestrzegał reguł. Stąd coraz gorsza forma rzeźnika i konieczność zastąpienia go przez nowego karmiciela goblinów;) Może też po jakiejś ilości zabójstw obiecano mu wolność, dlatego zbierał rodzynki do słoiczków.

ocenił(a) film na 5
SonOfAPlunder

Dzięki! :) To w sumie całkiem możliwe... ale to chyba nie odgrywało i tak jakiejś super ważnej roli...