Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

..., bo niedośc, że wyglada niesamowicie sztucznie to nie ma uroku tych tandetnych efektów. Słowem coś najgorszego - to nawet nie jest śmieszne, czy urokliwe już o realiźmie nie wspominając. Dziwie się również jak to jest, że pod koniec nie ma już CGI, a normalne efekty (z) krwi i kości - czyżby za późno się zorientowano, że zabójstwo ich troje wyszło żałośnie ? Poza tym, minusem są bugi w scenariuszu. Nie chce mi się wszystkich wymnieniac, ale np. wszystko musi się tak potoczyc, żeby trójka głównych postaci znlazła się w pociągu, no i, żeby blondyne tam zwabic to ni stąd ni z owąd pojawia się czarna pani inspektor. Przeszkadza też troche nieco teledyskowy montaż rodem z filmów akcji, szczególnie w końcowym pojedynku. No, ale teraz plusy. Przede wszystkim wiernośc opowiadaniu Barkera łącznie z zakończeniem SPOJLER Wiem, że niektórym stwory na końcu mogą wydac się jakby z innej bajki, ale ja na nie czekałem imliczyłem, ża tam będą tak jak w opowiadaniu KONIEC SPOJLERA Film nie jest byle sieką, jako, że mamy doscy wyraźnie nakreśloną sylwetkę głównego bohatera i jego przemianę, dialogi nie rażą sztucznością, a postacie nie takie znowu płaskie. Tajemnica jest odkrywana stopniowo no i jest to przeplatane mordami Mahogany'ego, którego rewelacyjnie zagrał Vinnie Jones (oklaski). Taka konstrukcja filmu jak najbardziej mi odpowiada no i oczywiście najlepsze zostaje na koniec (pisze to miłośnik tandetnych efektów i potworków). Gdyby nie te cholerne CGI napisałbym, że jest to bardzo dobry film z USA. Ale i tak jest to dobry horrorek z USA(trzeba było Azjaty i opowiadanie Anglika, żeby się od dna odbic?) - 7.5/10

Scifrenis

czyli ... to znaczy że "pierdolisz takie gore" czy to "dobry horrorek z USA"? Bo ocena końcowa nie odnosi się do początkowych zdań ... Wg mnie to najlepszy horror ostatnich lat, świetne sceny zabójstw i utrzymany niesamowity klimat w około osoby Mahogany'ego (stary hotel, stara marynarka i przedwojenny neseser, również bije brawo dla pana Jones'a). Dla mnie jedynym minusem jest to, że można było już na początku filmu stwierdzić, że po coś potrzebują tych ciał - dla jakichś wampirów czy stworów. Film bardzo przypadł mi do gustu.

ocenił(a) film na 8
Bzdoniek

Wydaje mi się, że napisałem wszystko jasno i wyraźnie. Jest to dobry horrorek z USA z tragicznymi efektami gore. Jedno nie wyklucza drugiego. Ja nie oceniam całego filmu jedynie przez pryzmat efektów. Te CGI są tylko elementem , który wpływa na moją ocenę końcową dotyczącą całego filmu, a nie tylko tych beznadziejnych efektów.