[Spoilery]. No więc tak - mamy gościa który załatwia co kilka dni morduje Nowojorczyków wracających ostatnim pociągiem metra. Działa jako wykonawca zadania zleconego przez wyższą władzę, a wtajemjniczone są metra, policja i yd. A wszystko po to by na światło dienne nie wylazło kilkadziesiąt humanoidalnych stworów z piekła rodem, które inaczej wyszły by na górę polować na ludzi. Aha a teraz zgadnijmy co się bardziej opłaca - wymordować przez lata tysiące ludzi by nakarmić stwory, czy też wysłać S.W.A.T, Gwardię Narodową, marines czy cholera wie jakich innych komandosów by wystrzelali je raz a dobrze jednej nocy (swoją drogą potencjał na horror:)). NO CIEKAWE CO SIĘ BARDZIEJ OPŁACA. Wiem że wchodzenie z logiką na horror nie jest najlepse. No ale przyznacie że spisek z tego filmu jest wyjątkowo idiotyczny:P. W dodatku pociag metra na bocznym torze zapierdziela z taką prędkością że pokonałby by chyba dwukrotnie trasę z Manhattanu do Quens:). Absurd goni absurd.
poza tym aktorstwo znośnie, a sama postać Mahoganego budzi pewien lęk swoją stanowczością w wykonywaniu zadania. Sam horror to taki film gore, mało straszy a głównie śmieszy obrzydliwymi scenami. Naprawdę momentami się już śmiałem na niby poważnych scenach.
W skrócie - dosyć głupi "horror" ala i tak dobrze się bawiłem go oglądając:).
też uważam ten film za dość głupi ale nie żałuje ze go obejrzałem , zeżnik jeżdzi codziennie tym samym metrem i morduje ludzi ile wlezie a pociąg prawie pusty jezdzi tylko powietrze wozi jak w Polsce, i co z tego ze noc w wielkich miastach ludzi w nocnych kursach nie brakuje a tu 2,3 osoby na cały pociąg, ale najlepsze to ze je patroszy wewnątrz pociągu podczas jazdy jak gdyby nigdy nic,końcówka juz całkiem poroniona kto został kolejnym zeżnikiem to juz totalna beznadzieja facetowi by musieli najpierw mózg wyjąc zeby poszedł na to,.,inna sprawa ze te potwory to nie mogli się zywić innym mięsem musieli ludzkim akurat, totalna beznadziejna.
Masz rację. Absurdalny film. I właśnie kwestia kilku osób w pociągu, w wielkim mieście, cyrk.