PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011311}
6,9 45 tys. ocen
6,9 10 1 44852
6,7 81 krytyków
Nosferatu
powrót do forum filmu Nosferatu

Obejrzałem zwiastun i entuzjazm opadł. Stwierdzenie „już to gdzieś widziałem” ciśnie się praktycznie w każdej scenie. A cień dłonie to już jakaś żałoba. Nie wierzę, że może to przebić film Coppoli. Jak słuchanie starego hitu po przepuszczeniu przez autotune ! Tyle.

ocenił(a) film na 6
DA_rec

Ale Coppola nakręcił Draculę, a to jest Nosferatu. Dwie różne historie choć obie o wampirach. 

ocenił(a) film na 10
Baby_Jane

A czym Twoim zdaniem się one różnią? Przecież Nosferatu to plagiat Draculi :D

ocenił(a) film na 6
Baby_Jane

"Różne" xdddddddd

DA_rec

Ten film nie ma niczego przebić, bo nie musi, on ma większy problem jak główna aktorka której warsztat jest średni oraz momentami ściekowy, ładna buźka to nie wszystko a tatuś tutaj swojej córci w niczym nie pomoże, a że Pani Lily jest aktorką z bożej łaski oraz do kotleta a jej aktorstwo to amatorszczyzna pierwszej próby o nią bym się najbardziej martwił. Chociaż z tą urodą to też gruba przesada, bo dla mnie Lily jest mało kobieca z twarzy i z całego ciała(bardziej przypomina 12 letniego chłopca który na śniadanie je tylko chrupki z mlekiem. Wracając do filmu, oglądałeś Lighthouse tego samego reżysera? jeśli poziom surrealizmu oraz ciągłego suspensu będzie taki jak w ów wymienionym przeze mnie filmie to w zupełności wystarczy. Ten film już po zwiastunach było widac że jest bardziej unowocześnioną wersją gotyckiego stylu pod dzisiejszego odbiorcę, więc nie doszukiwałbym się tutaj i nie porównywał tego do dzieła artystycznego stricte, wręcz teatralnego jakim jest Dracula, a bardziej szukałbym korelacji z filmami Burtona(tymi starymi czyli jego najlepszymi).

Solaris_fw

Właśnie to była pierwsza moja myśl jak zobaczyłam zapowiedź tego filmu - Lily Deep??? Serio??? Jest tyle utalentowanych, młodych aktorek, które pasowałyby tutaj sto razy lepiej. I serio nie chodzi mi o urodę bo to jest kwestia gustu. Ta dziewczyna nadaje się do mało wymagających filmów dla nastolatek, a nie do „poważnego” horroru. Jak widzę takie aktorki z „łapanki” w obsadzie to znika entuzjazm. Może się mylę. Zobaczymy.

Solaris_fw

korelacja fiu fiu

ocenił(a) film na 5
DA_rec

Oglądałem. To nie porzebija Coppoli. Muzyka słaba w stylu Zimmera. Sensualnosc o wiele mniejsza niż i Coppoi. Ten film jest słaby .

DA_rec

Mamy 2025, a Dracula Coppoli wciąż na podium. Patrząc na to co się dzieje w obecnym kinie to pozycja wydaje się być niezagrożona. No ale co ja tam wiem. W końcu przehajpowanemu Eggersowi dałam tylko 6/10.

ocenił(a) film na 4
OwcaTaCzarna

Spokojnie, nie czuj się gorsza, ja dałem 4.