PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011311}
6,9 48 tys. ocen
6,9 10 1 47704
6,7 82 krytyków
Nosferatu
powrót do forum filmu Nosferatu

Mam wrażenie źle pociętego scenariusza - historia bez pożądnych: rozpoczęcia, rozwinięcia i zakończenia. Eggers mógł sobie ten film darować... nie był potrzebny nikomu erotyk pozlepiany z przeróżnych historii o draku zwlaszcza że dodawał tam swoje wątki. Pseudo sztuka, nie lubię gdy ktoś podaję mi wszystko na tace, lubie oglądać filmy po 3 razy i odkrywać smaczki... ale ten film ani nie podaje na tacy ani nie skrywa tajemnic. Ja nie klaszcze wraz z resztą widowni. Oczekiwałem po tym filmie czegoś więcej (wiadomo poprzeczka była wysoko postawiona - ten film był zupełnie nie potrzebny) i się zawiodłem, Dafoe genialny aktor ale jeden wyśmienity aktor nie uratuje filmu który wygląda jak cięty przez paralityka z nożyczkami. W dodatku film jedyne czym potrafi straszyć to JUMPSCARY... Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Julian_trailerparkboys

Nazywasz to erotykiem gdzie w filmie były raptem ze dwie sceny seksu? W filmie nawet nagości nie było podczas sceny seksu. Więc nawet do erotyka mi bardzo daleko.

Julian_trailerparkboys

jakie swoje wątki pododawał?

ocenił(a) film na 6
anomia_to

Np. To że Ellen była samotna w dzieciństwie więc wezwała Nosferatu, wampir który bardziej przypomina klasycznego demona i gryzie w serce, zamiast renfielda To szef Thomasa traci rozum i przy okazji przyzywa nosferatu.