PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125407
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

Czekam na "Nostalgię..." od czasu kiedy tylko dowiedziałam się o kręceniu tego filmu ale dzisiaj przeczytawszy recenzję w Wyborczej jakoś odechciało mi się iść na premierę :/ Mam rezerwację do Multikina na "Nostalgię..." oraz na "Alicję..." o tej samej godzinie i nie wiem co wybrać...Uwielbiam zarówno Burtona jak i Jacksona i mam teraz niemały dylemat bo Alicja ma lepsze recenzje, za to na ekranizację mojej ukochanej książki czekałam tyle czasu... Wiem że to filmy o zupełnie innej tematyce ale może ktoś był na obu i mógłby mi coś doradzić?

ocenił(a) film na 7
DorothyParker

Ja Ci zdecydowanie mogę odradzić "Alicję(...)" nudna, nuudna i nuuuuuuudna, beznadziejne 3D, a właściwie jego brak no i kompletne popsucie(?) absurdalnego świata na koszt nędznej historyjki. Nie podobało mi się zupełnie. "Nostalgii anioła" jeszcze nie widziałam, ale myślę, że Peter Jackson nie popsuł tej historii, więc jeśli to Twoja ukochana książka, wybierz "Nostalgię(...)"

nemoooooo

Dzięki za doradzenie :) Czytałam trochę wypowiedzi na temat Alicji i nie wszyscy są nim zachwyceni... "Nostalgia Anioła" oficjalnie wchodzi do kin dopiero dzisiaj więc trudno ocenić jaki będzie ogólny odbiór tego filmu... Sądząc po recenzjach ludzi zawodowo się tym zajmujących Alicja wypada o wiele lepiej stąd mój dylemat. Obie książki i reżyserów uwielbiam ale może faktycznie w tym wypadku pójdę za głosem serca i mam nadzieję że nie będę żałować...

ocenił(a) film na 6
nemoooooo

Ja bym wybrał Alicję, mimo iż Nostalgia też jest bardzo dobrym filmem.

ocenił(a) film na 9
Vangelis7

Na Alicji byłem w środę, a Nostalgię oglądałem dzisiaj i z czystym sumieniem polecam Nostalgię Anioła. Alicja mnie w ogóle nie zachwyciła spodziewałem się naprawdę większego WOW, a oprócz barwnego świata, świetnych charakteryzacji postaci (np. Czerwonej Królowej)była jedna wielka nuda i na dodatek głosu Alicji użyczyła Ola z Na Wspólnej, co uważam za niekoniecznie dobry wybór. Nostalgia ma świetną historię, fabułę, bardzo dobra gra aktorska i świetny według mnie był obraz tej krainy między niebem a ziemią. Ogólnie bardzo dobry, więc ja osobiście wybrałbym Nostalgię.

ocenił(a) film na 8
DorothyParker

Zdecydowanie polecam Nostalgię... Alicja bardzo mnie zawiodła.
Nostalgia wręcz przeciwnie!

ocenił(a) film na 10
DorothyParker

Alicja bardzo mi sie podobała, a Nostalgia jeszcze bardziej, piekny film, polecam wszystkim! :)

Alicja_kosmitka

Właśnie wróciłam z kina i na razie mam mieszane uczucia... Wiem dwie rzeczy: gdybym najpierw obejrzała ten film to raczej już nie przeczytała bym książki... Klimat nieco podobny do "Niebiańskich istot", szkoda tylko że Jackson zbytnio "zaprzyjaźnił się" z Hollywood od tego czasu tamtego filmu :(