PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125406
5,3 31 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

A książka??

ocenił(a) film na 10

Czytał ktoś książkę? W jakim stopniu oddaje ją film i czy w ogóle warto na niego iść?
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
lady_mercy

jestem w ciągu czytania książki chyba na 10 rozdziale. poczatek czyli jakies pierwsze 2 rozdzialy byly fajne bardzo mnie wciagneły ale nastepne rozdzialy chyba az do szostego zrobily sie dosyc nudne i od szostego rozdzalu ksiazka jest naprawde super. wydaje mi sie ze jest duzo lepsza od filmu. i to tez zalezy ile masz lat.

ocenił(a) film na 9
lady_mercy

lady mercy - sciagnij ksiazke z internetu i przeczytaj(ja sciagnalem i bede czytal, jestem po filmie). Mysle ze nie ma co pytac sie innych o opinnie. Przeciez swiat poznajesz sie na swoj sposob a nie przez umysl, oczy, mysli innych (oczywiscie to nie jest do konca prawda z wielu przyczyn). Niemniej jednak sugerowanie sie opiniami w przypadku filmow i ksiazek (to nie jest slasher albo film sensacyjny) tego rodzaju jest zlym pomyslem.

ocenił(a) film na 10
ostracize

Właściwie to książkę czytałam i tak się zastanawiam, czy wybrać się na film, chociaż w 99% po przeczytaniu książki zawodzę się na filmie :)

ocenił(a) film na 7
lady_mercy

Książka zdecydowanie lepsza.
Zdziwiło mnie , że w filmie fabuła okroiła lub w sposób znaczny pozmieniała niektóre dość istotne kwestie (np. sama postać matki).
Polecam książkę ! Szczególnie tym, którym film się bardzo podobał.

cnk989

A podajcie autora i tytuł, proszę :)
Jestem ciekawa. Bo film to dół. Okropny, pusty, przerażający klimat :(
Polecam!

ocenił(a) film na 10
bunia0911

"Nostalgia anioła" - Alice Sebold

Aha, czyli tak jak myślałam, że sporo pozmieniają ;)

ocenił(a) film na 9
lady_mercy

mam pytanie do tych którzy czytali książkę - czy ktoś może studiował/studiuje filologię angielską bądź lingwistykę, chce zarobić i ma trochę czasu dzisiaj? Błagam o pomoc!!