PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200209}

Nostalgia anioła

The Lovely Bones
2009
7,1 125 tys. ocen
7,1 10 1 125203
4,8 32 krytyków
Nostalgia anioła
powrót do forum filmu Nostalgia anioła

SPOILER będzie.
Rozczarowałam się. Spodziewałam się, że film będzie lepszy. Nie powalił
mnie... A zakończenie, tzn. sposób w jaki zginął zabójca dziewczyny - po
prostu żałosny, na siłę.
Zostanę teraz zjechana, bo już zauważyłam, że jak ktoś ośmieli się
skrytykować ogólnie wychwalany film, to zaraz obraża się głupimi tekstami w
stylu "chyba nie masz mózgu" i inne takie, ale każdy ma prawo do własnej
opinii.
Film mi się podobał, ale bez rewelacji i zachwytów.

Nikandra

Nie wiem czy ten film jest ogólnie wychwalany bo raczej nie jest.Chyba warto poczytać wpisy na forum zanim się napisze nowy temat.To w końcu jak? Film Ci się podoba czy też nie podoba ? bo już zupełnie nie łapie twojego wpisu.

MorganaBlackcat

myślę, że tak samo jak mi film się ogólnie podobał, ale nie az tak jak się spodziewałam. Drugi raz z pewnością go nie obejrzę.

MorganaBlackcat

eee... MorganaBlackcat jak możesz nie rozumieć jej postu? za trudny język dla ciebie? :/ wybacz, że wprowadzam nerwową atmosferę, ale jak można pouczać ludzi, którzy zwyczajnie mówią, że film był zdecydowanie przeciętny, nie potrafiąc przy tym przeczytać ze zrozumieniem zdania "Film mi się podobał, ale bez rewelacji i zachwytów."?...

Co do filmu to ja oceniłam go zbyt pochopnie, na gorąco. Dałam mu 7/10 albo nawet więcej, ale teraz już wiem, że to zdecydowanie zbyt wysoka ocena.
Temat porusza, to jasne. Pomysł że to wszystko opisuje ta dziewczynka jest świetny. Niezły klimat. Dobra gra aktorów (nie wszystkich) i to chyba by było na tyle jeśli chodzi o plusy...
Ale cała reszta... czy ja wiem. Prawdę powiedziawszy nic szczególnego. To wszystko gdzieś już się widziało. Poza tym zgadzam się co do <SPOILER> śmierci pedofila - po prostu zjechali tym cały film. Gdyby pozostał na wolności, popełnił samobójstwo, albo nawet został złapany, to byłoby to bardziej prawdopodobne niż to co się stało... Poza tym <SPOILER> jak ta dziewczynka "wraca" na chwilę, żeby pocałować tego chłopaka, to też jest jak dla mnie totalna bzdura. Sceny w pseudo raju-niebie też mi się nie podobały.

Podsumowując, film zyskał taką popularność i uznanie moim zdaniem właściwie jedynie za temat, bo przecież jak się podczas tego filmu nie wzruszyć, przerazić, zgorszyć, wściec, zasmucić etc. I potem każdy mówi "co za piękny film". A tak naprawdę jadą na odgrzewanym kotlecie, bo filmów o takiej tematyce było i będzie niestety wiele.

googaify

Pytam się Ponieważ . Mi się również podobał i.też bez jakiś rewelacji. Zakończenie mnie zaskoczyło ale po przemyśleniu uważam że jest bardzo trafione, aczkolwiek jeżeli ktoś liczył na więce kary i konsekwencji to zapewne takim zakończeniem będzie zawiedziony. Natomiast rozczarowanie jakoś nie pasuje mi do oceny 7 na 10 i stąd mój wpis oraz pytanie.

Nikandra

Film jest na podstawie książki, zakończenie też.